Wateroverlast na brandje in het voormalige Ministerie van SZW | Regio15.nl

Wateroverlast na brandje in het voormalige Ministerie van SZW

Den Haag - In het gebouw 'Anna&Co' aan de Anna van Hannoverstraat is vanavond wateroverlast ontstaan na een brandje.


Rond kwart over tien is door onbekende oorzaak brand ontstaan in een keuken op de vijfde etage van het voormalige Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, waar tegenwoordig onder andere statushouders, ondernemers en studenten zijn gehuisvest.[videoad1][/videoad1]

Vanwege de automatische brandmelding die hierop volgde is de tankautospuit van kazerne Leidschenveen ter plaatse gegaan.

Bij aankomst van de brandweer bleek het brandje te zijn geblust doordat de sprinklerinstallatie in werking was getreden. Dit veroorzaakte echter flinke wateroverlast; het water stroomde naar beneden. Het probleem is nu dat de sprinklerinstallatie niet uitgeschakeld kan worden.

Hierop werd al snel een extra tankautospuit en hulpverleningsvoertuig ter plaatse gestuurd; de brandweer schaalde vervolgens op naar 'middel hulpverlening'.

Zo'n dertig bewoners van de derde en vierde etage zijn uit hun kamer geëvacueerd en zijn elders in het pand tijdelijk opgevangen. Of en wanneer zij terug kunnen is nog niet bekend.

Ook Stedin en Salvage zijn inmiddels ter plaatse. 

Foto's en video: Brian Roeten en Ruben van Essen

wYt5Vh.JPG

xqskXg.JPG

3C2NRN.JPG

ZwC5VD.JPG

Z8KZSn.JPG

jvGFoz.JPG

DrxRUK.JPG

dd6vLh.JPG

EVKNp7.JPG

oWRULQ.JPG

uy9DbK.JPG

fOSj6d.JPG