Het onkruid is goed weggebrand... | Regio15.nl

Het onkruid is goed weggebrand...

Monster - De bewoner van een woning aan de Emmastraat wilde van het mooie nazomerweer gebruik maken om het onkruid in zijn tuin weg te halen.


En het is tegenwoordig goede gewoonte om dat met zo min mogelijk chemicaliën en pesticiden te doen. In dit geval koos de bewoner ervoor om het onkruid weg te branden.

Probleen was echter dat de coniferenheg blijkbaar droger was dan gedacht. Niet alleen het onkruid ging in vlammen op, maar ook de heg. En op zo'n moment zijn die te vergelijken met een kerstboom: droog, brandt fel, en met een paar minuten staat er alleen nog maar een geblakerde stam.

Door de intensiteit van het vuur raakte ook een tuinhuisje in brand. Op basis van de meldingen werd opgeschaald naar 'middelbrand' zodat er genoeg materieel en personeel ter plaatse was ingeval de brand zich nog verder zou uitbreiden. Maar het bleek dat de heg alweer grotendeels gedoofd was; simpelweg omdat de brandbare delen van de coniferen al waren weggebrand.

De brandweer bluste het tuinhuisje en controleerde de heg. We mogen in ieder geval aannemen dat het onkruid nu weggebrand is.

Foto's: Fred van der Ende, Gabi Gonzalez

1kBh5Z.jpeg

1qrTVy.jpeg

woNyFU.jpeg

nvLS1g.JPG

osIk99.jpeg

6HQlpe.JPG