Overvallers waardetransport steken vluchtauto in brand

Honselersdijk - De vermoedelijke vluchtauto van overvallers is maandagochtend in brand gestoken.

Maandagochtend omstreeks 09:00 uur werd een waardetransport aan de Dijkstraat overvallen. De daders zijn gevlucht en hebben hun vluchtauto bij een woning aan de Gantellaan/Mariëndijk in Honselersdijk in brand gestoken. 

Het kenteken op de auto is waarschijnlijk gestolen, want dat behoort toe aan een Mercedes terwijl de auto die in brand stond een Seat Leon is. Het ligt voor de hand dat zij op deze locatie in een andere vluchtauto zijn overgestapt.

Bij de brand kwam veel zwarte rook vrij; daarom werd in eerste instantie uitgegaan van een woningbrand. Het vuur breidde zich uit naar het warenhuis waar de auto tegenaan stond; de brandweer schaalde op naar 'middelbrand'.

Politiemensen met speurhonden zoeken in de omgeving naar de inzittenden van de auto, en naar sporen. Een politiehelikopter meldde zich rond 09:30 ook boven Honselersdijk om vanuit de lucht te helpen zoeken.

Het is nog niet duidelijk in hoeverre de rook van de brandende auto schade aan de gewassen in de kas heeft veroorzaakt. In dat geval zou de tuinder ernstig gedupeerd zijn.

Video en foto's: Tim de Kleijn, Nick van Mourik en Gabi Gonzales

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

4k5FnH.jpeg

S7F1Cq.jpeg

C8pCko.jpeg

auc533.jpeg

3gcnPX.jpeg

Ci5g4k.jpeg

I2KMjb.jpeg

sstvlH.JPG

cCkJMT.jpeg

eUKe6M.jpeg

l0S16e.jpeg

a3KQi3.jpeg

aHCFqU.jpeg

KcGWv7.jpeg

HnZ4Zb.jpeg

qWGn2o.jpeg

TAidV1.jpeg