Kelderbrand Brueghelstraat | Regio15.nl

Kelderbrand Brueghelstraat

t-mrf_6854Den Haag - Vanmorgen is er brand uitgebroken in een kelderbox aan de Brueghelstraat.

Na de telefonische melding hiervan is de brandweer met spoed ter plaatse gegaan. Eenmaal ter plaatse trof de brandweer een op zich kleine brand aan die echter gepaard ging met veel rookontwikkeling. Omdat de kelderdeur niet gesloten was, trok de rook ook het portiek in.


Hierop werd besloten de brand op te schalen naar 'middelbrand', zodat er voldoende personeel voorhanden was om de naast- en bovengelegen woningen te controleren en te helpen bij de evacuatie van de bewoners. Daarbij moest bij een aantal woningen de voordeur worden geforceerd omdat er niet gelijk open werd gedaan. De meeste bewoners bleken echter niet thuis te zijn.

Uit een bovengelegen woning is één bewoner geëvacueerd met gebruikmaking van een zogenaamd 'vluchtmasker'. Omdat deze persoon rook had ingeademd, is een ambulance ter plaatse gekomen om deze persoon na te kijken. De bewoner in kwestie hoefde echter niet vervoerd te worden.

Omdat er nogal wat brand- en rookschade was, met name in de kelderbox, is een coördinator van Salvage ter plaatse gekomen.

Foto's: Paul Smits
w-mrf_6856

w-mrf_6863

w-mrf_6860

w-mrf_6862

w-mrf_6870

w-mrf_6845

w-mrf_6847