Persijnlaan; the day after | Regio15.nl

Persijnlaan; the day after

th-dsc_3359Wassenaar - Een dag na de brand in het rietendak van een woning aan de Persijnlaan, valt pas goed te zien hoe verwoestend de brand nu eigenlijk is geweest.

Buurtbewoners en passanten staan allen een moment stil bij het passeren van wat ooit een woonhuis is geweest. Om het huis liggen overal bergen met riet die afkomstig zijn van het dak. Het rietloze dak met de verbrande houten dakbinten valt in de volle lentezon dan ook erg op. Het huis staat er troosteloos bij.

De brand, die gister even voor 16.00 uur uitbrak, werd ontdekt door de buurvrouw. Zij rook een brandlucht en nam poolshoogte. In eerste instantie vermoedde zij dat de lucht afkomstig was van werkzaamheden een aantal huizen verderop. Echter, toen zij daar niets ontdekte en terug wilde lopen naar haar huis, zag zij tot haar schrik het rietendak van het huis van haar buurman in lichterlaaie staan. Hierop heeft zij via 112 alarm geslagen en heeft zij de eigenaar van de woning weten te alarmeren. Deze kon dan nog op tijd zijn woning verlaten en heeft nog een aantal belangrijke zaken mee kunnen nemen.

De foto's en video van deze brand vind u hier; het brandweer persbericht staat hier.

Foto's: Pascal de Haas

dsc_3341

dsc_3342

dsc_3353

dsc_3359

dsc_3374