Lange achtervolging eindigt bij Bleiswijk

IMG 5057t-IMG 5070Gaanderen/Bleiswijk - Na een kilometerslange achtervolging heeft de politie vanmiddag, donderdag 9 januari, op de A12 bij Bleiswijk een verdachte van een inbraak aangehouden.

De man was samen met een andere inbreker omstreeks 15.15 uur door een getuige op heterdaad betrapt bij een inbraak in Gaanderen (Gelderland)

Samen sloegen ze op de vlucht in een auto. Op de autosnelweg A18 kreeg de politie de auto van de inbrekers in het vizier en ontstond een achtervolging die met zeer hoge snelheden gepaard ging. Hierbij werden snelheden van 200 kilometer per uur gehaald.

De rit ging vervolgens via de A12 richting Arnhem. Op enig moment heeft een van de twee inzittenden kennelijk kans gezien om op een parkeerplaats ter hoogte van Ede uit te stappen waarna de bestuurder van de vluchtauto weer verder reed over de A12, voorbij Utrecht en richting Den Haag.

Met behulp van een helikopter werd de auto gevolgd waarbij het omstreeks 15.45 uur ter hoogte van Bleiswijk lukte de wagen klem te rijden. Twee politieauto’s zijn daarbij licht beschadigd geraakt.

Voor zover bekend is er bij de achtervolging niemand gewond geraakt. De bestuurder van de vluchtauto is ingerekend.

Naar de andere verdachte is nog een zoekactie gaande in de omgeving van Ede. Ook daarbij is een politiehelikopter ingezet.

Nadat de verdachte was weggevoerd bleken er twee pitbulls in de auto te zijn achtergebleven. Om deze uit de auto te halen is de dierenambulance ter plaatse gekomen. Tegen de verwachting in bleken de twee honden relatief makkelijk uit de auto te halen, en zijn zij door de dierenambulance mee genomen.

Zoals gebruikelijk bij aanrijdingen waarbij politie voertuigen betrokken zijn, is de VOA ter plaatse geweest om de sporen vast te leggen. De auto is daarna door een berger meegenomen.

Video: Ruben van Essen

Foto's: Ruben van Essen, Wilbert Tintel, Marcel Hillebrand en Willem Pos

w-A12-Ruben-1

w-A12-Ruben-2

w-A12-Willem-1

w-IMG 3419

w-A12-Wilbert-1

w-A12-Ruben-3

w-A12-Ruben-4

w-A12-Wilbert-2

w-A12-Ruben-5

w-A12-Willem-2

w-IMG 3428

w-IMG 3434

w-A12-Ruben-7

w-A12-Ruben-8

w-A12-Ruben-9

w-A12-Ruben-10