Man (35) mishandelt agent tijdens aanhouding Escamplaan

Den Haag - Een 35-jarige Rotterdammer heeft vannacht bij zijn aanhouding op de Escamplaan een agent mishandeld.

Volgens een woordvoerder van de politie zagen twee agenten rond kwart over twaalf tijdens hun reguliere surveillance op de Escamplaan een aantal personen op de grond liggen. Bij nadere inspectie van de situatie zagen zij dat een man in een plas bloed lag, zijn neus opgezwollen was en bovendien scheef stond.

De bebloede man was volgens de politie agressief en slecht aanspreekbaar en maakte een verwarde indruk. Oorzaak was vermoedelijk overmatig gebruik van alcohol.

Omstanders zouden aan de agenten hebben verklaard dat de gewonde man ruzie had met vriend en daardoor ten val kwam, waardoor hij de verwondingen opliep in het gezicht. In afwachting van de gebelde ambulance nam de man volgens de politie plaats in de auto van een van zijn vrienden.

De agenten vroegen de man tevergeefs meerdere malen om zich te kalmeren en om uit de auto te komen. Omdat de man agressief bleef naar zijn omgeving hebben de agenten de man aangehouden voor openbaar dronkenschap. De man zou zich hevig hebben verzet tegen zijn aanhouding en een van de agenten hard op zijn knie hebben geschopt.

De agenten kregen de man niet uit het voertuig. Pas toen er meerdere agenten ter plaatse waren, konden zij de agressieve man uit het voertuig halen. Daarbij werden geweld toegepast door de agenten. De man is overgebracht naar een politiebureau.

De gewonde agent heeft aangifte gedaan van mishandeling. De voor dronkenschap aangehouden man is gehoord en politie onderzoekt de zaak nader.

Foto's en video: Ferrie vd Geer en Nick vd Toorn

nlSWdc.jpeg

zgA8mG.JPG

wa promo 5

TxVHwg.jpeg

skEMTZ.jpeg

dKoq5I.JPG