Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding Kraayensteinlaan

en Haag - De politie heeft vanavond op de Kraayensteinlaan een waarschuwingsschot gelost bij de aanhouding van een verwarde man.

Rond tien voor acht kreeg de politie een melding dat een verwarde man voorbijgangers met bierblikjes bekogelde op de Kraaiensteijnlaan. Eenmaal ter plaatse zagen agenten dat deze man, een 31-jarige Hagenaar, bij de politie bekend is vanwege verward gedrag.

De agenten spraken de man aan op zijn gedrag, waarop hij zeer agressief reageerde. Ook dreigde hij te steken met een kapotgeslagen bierflesje. Hierop loste een van de agenten een waarschuwingsschot.

Vervolgens rende de man weg, maar kon na een korte achtervolging worden aangehouden. Hij bleek een groot mes bij zich te hebben; dat is in beslag genomen.

De man zou volgens getuigen/buurtbewoners al een tijdje daar in de buurt rondhangen.

De Kraayensteinlaan was enige tijd afgezet en er was veel politie ter plaatse.

Video: Nick van der Toorn


Foto's: Sebastiaan van de Wiel, Nick van der Toorn en Rene Hendriks

Agenten houden de man onder schot. (Tekst gaat verder onder de foto's)

w YofOh5mOxHCQ3RnOCjcU 2

Kq1Yqd.JPG

Wa itemdankzijtiplijjn

mbk2or.JPG

VK0kLC.JPG

IixGhE.JPG

N7jkuW.JPG

VNx9a1.JPG

hzOnEJ.JPG

lX4fZ6.JPG

Yc9v3H.JPG

Rx7VSv.JPG

Den Haag - Later op de avond kreeg de politie een melding van brandstichting op de Margaretha van Hennebergweg. Na onderzoek bleek dit de woning van de verdachte te zijn. Hij had een matras in brand gestoken. De brand is geblust door de brandweer; niemand raakte gewond. De verdachte zit vast en wordt gehoord.

qZ9mC2.JPG

sZt8F5.JPG

YJjj1v.JPG

TYe3Ka.JPG

qcyDYZ.JPG

pTS7MH.JPG