Woningen in Voorburg ontruimd na vondst zwaar vuurwerk | Regio15.nl

Woningen in Voorburg ontruimd na vondst zwaar vuurwerk

Leidschendam-Voorburg - In een kelder van een portiekflat aan de van Everdingenstraat is vrijdagmiddag zwaar vuurwerk gevonden.


De politie kwam met veel eenheden ter plaatse. De politie heeft in de portiekflat een inval gedaan nadat er een melding kwam dat er vuurwerkknallen waren gehoord. Op een grasveld trof de politie daadwerkelijk een inslag in.

In het pand werd een grote hoeveel zwaar illegaal vuurwerk gevonden. Mogelijk is dit vuurwerk gebruikt bij de autobranden en de explosies die in de buurt van Leidschendam-Voorburg hebben plaatsgevonden. Bewoners uit de portiekflat moesten hun woning verlaten, zij zijn naar een andere locatie gegaan. 

Medewerkers van de eenheid Wapens, Munitie en Explosieven (WME) en medewerkers van de Forensische Opsporing (FO) zijn ter plaatse gekomen en doen onderzoek. Ook de Officier van Dienst van de Brandweer Haaglanden kwam ter plaatse. 

De gemeente Leidschendam-Voorburg wordt de afgelopen weken geteisterd door voertuigbranden.Afgelopen donderdag werden twee voertuigen in brand gestoken. Verder werden afgelopen week in Leidschendam een busje van een hondenschool en een busje van WoeJ in brand gestoken. En werd er in Voorburg, terwijl agenten bezig waren met het ontmantelen van een hennepkwekerij, een politieauto in brand gestoken. In de vroege ochtend werd ook een voertuig in brand gestoken aan de Prins Bernhardlaan. In dezelfde straat als waar vandaag de vondst is gedaan werd ook een personenauto vernield.

Hoe de politie bij het pand terecht is gekomen is nog niet bekend. De teamchef van politiebureau Leidschendam-Voorburg liet vandaag weten de autobranden met de hoogste prioriteit tegen te gaan. De teamchef besloot zelfs een speciale projectgroep op te starten. 

Mogelijk komt met deze vondst een einde aan de onrust en branden in de gemeente Leidschendam-Voorburg. Burgemeester Klaas Tigelaar heeft zich ter plaatse op de hoogte laten brengen.

 

Video en foto's: Daan van den Ende, Bob van Keulen en Donny Kooistra

o9oRUG.JPG

Wa itemdankzijtiplijjn

wgGTYv.JPG

KIKzhY.JPG

pHprW9.JPG

xNDcAT.JPG

UewsYA.JPG

wYJDjA.JPG

AP71Tl.JPG

KzWBGc.JPG

49oeEE.JPG

OlT749.JPG

EqvUxA.JPG

076pgS.JPG

R0NQoe.JPG

bDgAh7.JPG

xIhSje.JPG

qi0G3J.jpeg

x2ijgo.JPG

UEWGcw.JPG