Politie houdt twee bioscoopbezoekers aan Pathé Spui | Regio15.nl

Politie houdt twee bioscoopbezoekers aan Pathé Spui

Den Haag - De politie kwam donderdag massaal ter plaatse bij het Spui in het centrum van Den Haag.


De politie heeft de omgeving van de Pathé aan het Spui afgezet met lint. Agenten in steek- en kogelwerende vesten zijn ter plaatse.

Volgens diverse tipgevers zou er mogelijk sprake zijn van een 'gijzeling'. Een woordvoerder van de politie kon dit nog niet bevestigen en laat weten dat de politie heeft gereageerd op een 'verdachte situatie'. 

Update 18:06: De politie heeft de afzetting bij de Pathé opgeheven. De situatie is weer veilig. Vooralsnog niet bekend wat er precies aan de hand was.

Update 18.20: De politie heeft twee aanhoudingen verricht. Volgens getuigen maakten de twee in de bioscoop een 'verdachte indruk'.

Het zou gaan om de bezoekers van de film 'Hotel Mumbai' die gaat over de aanslag op het Taj Mahal Hotel in 2008. De film werd kort voor het einde stilgezet; en alle aanwezigen in de zaal moesten hun handen op hun hoofd houden. Vervolgens zijn er een aantal mensen uit de zaal gehaald, en is de politie weer vertrokken. De laatste 10 minuten van de film zijn daarna alsnog vertoond.

Kijk hier voor het persbericht van de politie.

(Dit item is mede tot stand gekomen dankzij tips op de WhatsApp tiplijn 0615151502. Ziet u ergens veel politie? Tips ons meteen).

Video: Sander Paardekooper

Video: Jeff Verwey

Foto's: Martin van der Veen, Daan van den Ende, Sander Paardekooper, Rene Hendriks

w martin

Wa itemdankzijtiplijjn

EnWfg5.JPG

HaUalp.JPG

6yQeSk.JPG

EFOX0J.JPG

3In8CO.JPG

2goENe.JPG

TyYjwE.JPG

BSAKKM.JPG

pOtb9W.JPG