Zelfs met een slok op lukt je dat niet

Zoetermeer - Drank: het kan je het gevoel geven dat dingen die normaliter onmogelijk lijken, nu wel kunnen.

De bestuurder van een auto op de Ruimtebaan besloot eerst het fietspad te pakken. Op een gegeven moment dacht hij 'kan mij het schelen' en ging zelfs door de bossages heen, op weg naar Akkerdreef. Dat hij daarbij rakelings langs een aantal spelende kinderen is gereden maakte blijkbaar niet zoveel uit.

Op de Akkerdreef kwam de bermtoerist weer de bosjes uit, en probeerde daar weer op de verharde weg te komen. Dat bleek toch net teveel voor zijn auto, die vast kwam te zitten.

De bestuurder gaf het na een paar pogingen op en liep weg (daarbij de contactsleutel in het slot achterlatend). Na ongeveer anderhalf uur kwam hij terug; met een busje en een maat. Het viel op dat hij overduidelijk 'de ziekte van Heineken' had en flink onder invloed van alcohol was. Dat weerhield de twee er niet van om de personenauto los te trekken en ermee weg te willen rijden.

Omstanders hadden inmiddels de politie gebeld, die net kwam aanrijden toen de firma Picobello met de twee auto's weg wilde rijden. Die hield de twee staande en nam een blaasproef af. De uitkomst daarvan was te verwachten: de bestuurder werd aangehouden om op het bureau nogmaals een blaasproef te doen op het grote ademanalyse apparaat.

De personenauto heeft behoorlijke schade opgelopen door de tocht door de bosjes.

Foto's en video: Winston Leidekker en Michael Fernando

h12fXm.jpeg

tuxRms.jpeg

rkWg0V.jpeg

bFJWmk.jpeg

1u43h2.jpeg

hkTnT9.jpeg

dCzuUm.jpeg

ca2QXp.jpeg

i5bSux.jpeg

9q32Fa.jpeg

b2iRrq.jpeg

nEGWxo.jpeg

BqhG5Q.jpeg

ukHiiO.jpeg

ZTl8nv.jpeg