Poging plofkraak op parkeerautomaat

Rijswijk - Bij een poging 'plofkraak' op een parkeerautomaat heeft het apparaat veel schade opgelopen.

De parkeerautomaat staat op het parkeerterrein van winkelcentrum 'in de Boogaard' aan de Prinses Beatrixlaan; zo'n beetje ter hoogte van het filiaal van de ING.

Hoewel de meeste mensen parkeergeld betalen met de pinpas en kleingeld, vond het dievengilde het blijkbaar toch 'de moeite' om vannacht de automaat op te blazen. Omdat er altijd een risico is dat er explosievenb gebruikt zijn en een deel van die explosieven niet is afgegaan, werd na ontdekking eerst de Beatrixlaan deels afgezet. Nadat explosievenverkenners van de TEV hadden vastgesteld dat er geen gevaar was voor nieuwe explosies, werd het afgezette gebied verkleind en mocht het verkeer weer doorrijden.

Technisch rechercheurs van de forensische opsporing doen sporenonderzoek. Daarna kan de parkeerbeheerder beginnen met het herstel van de machine.

Het is niet duidelijk of er geld is buitgemaakt.

Met dank aan de tipgevers op de WhatsApp tiplijn !

Update: een buurtbewoner meldt aan onze fotograaf rond middernacht een harde knal gehoord te hebben. Dat wordt bevestigd door de politie. De poging plofkraak zou zijn gepleegd door twee personen, die op een scooter zijn gevlucht.

Foto's: Sebastiaan Barel, Rene Hendriks

klg6hx.JPG

Wa itemdankzijtiplijjn

jRh77b.JPG

EIVkvR.JPG

A2hgI3.JPG

9Oh6LM.JPG

DblBTn.jpeg

2yRfuY.JPG

wxiGeo.jpeg

F4Y2bA.JPG

tuVnLT.JPG