Medewerker HMS gewond na val | Regio15.nl

Medewerker HMS gewond na val

Den Haag - Bij een bedrijfsongeval op de Treslonglaan is vanmiddag een medewerker van de Haagse Milieuservice gewond geraakt.


De man was rond drie uur bezig met het legen van ondergrondse afvalcontainers toen het ongeval plaatsvond.

Nadat de container was geleegd in de vuilniswagen, ging de afdekplaat van de ondergrondse ruimte niet - zoals gebruikelijk - naar beneden toen de lege afvalcontainer erop werd gezet.

De medewerker is toen op de afdekplaat gaan staan om een en ander nader te onderzoeken, waarna deze plotseling wel opende. Hij is toen drie a vier meter naar beneden gevallen.

Politie, brandweer en ambulancedienst zijn door omstanders gealarmeerd en hierop is het slachtoffer uit de ondergrondse ruimte gehaald.

Hij is door het ambulancepersoneel op een vacuümmatras gefixeerd en is daarna zonder spoed vervoerd naar een ziekenhuis. De Inspectie SZW, de voormalige Arbeidsinspectie, zal onderzoek doen naar het ongeval.

Update 13-07-2020: 

Uit nadere informatie blijkt dat tijdens het legen van de container een storing is ontstaan in de afdekplaten van de containerput. De chauffeur heeft dit geprobeerd te verhelpen, vanaf de zijkant van de containerput. Echter door nog onbekende oorzaak zijn de afdekplaten alsnog plotseling opengegaan waardoor de chauffeur uit balans is geraakt en enkele meters naar beneden is gevallen. De chauffeur heeft niet op de afdekplaten zelf gestaan.

De man is met verschillende verwondingen opgenomen in het ziekenhuis.

Video en foto's: Tim de Kleijn

7iFZ8N.jpeg

32zzIh.jpeg

Ey3dkZ.jpeg

P8F6FJ.jpeg

d4vohe.jpeg

1rHOnq.jpeg

MkSTHL.jpeg

2cL1QN.jpeg