Man komt om bij incident Zamenhofstraat | Regio15.nl

Man komt om bij incident Zamenhofstraat

Den Haag - Een man is bij een steekpartij in het gebouw van de Kesslerstichting aan de Zamenhofstraat om het leven gekomen.


Het ligt voor de hand dat aan de steekpartij een ruzie vooraf ging, maar het is nog niet duidelijk wat de aanleiding daarvoor was. De politie heeft 3 medebewoners aangehouden; en gaat proberen om op basis van de camerabeelden en de getuigenverklaringen te achterhalen wat er gebeurd is. 

Om te proberen de man te redden is behalve de twee ambulances ook het MMT per auto ter plaatse gekomen. Ondanks hun harde werk is de man ter plaatse overleden.

Volgens het AD zijn de 3 aangehouden mannen kamergenoten van het slachtoffer. De steekpartij heeft mogelijk ook op de kamer plaatsgevonden, waarna de man lopend naar buiten heeft geprobeerd te komen. Dat heeft hij niet gehaald en hij is in de hal in elkaar gezakt.

De locatie op de Zamenhofstraat is in gebruik als kortdurende opvang van volwassenen met een leeftijd boven de 30 jaar. Cliënten kunnen daar voor een periode van maximaal zes maanden verblijven. 

Update 08.20 uur: de politie meldt dat na onderzoek is gebleken dat het toch niet om een steekpartij blijkt te gaan; het slachtoffer is aan een medische oorzaak overleden. Volgens tips had de man een bestaande wond in de nek, en is deze open gegaan en gaan bloeden, met bovenstaand fataal gevolg. Door al het vrijgekomen bloed en de plaats van de wond ging men uit van een steekpartij.

De drie aangehouden verdachten zijn uiteraard weer vrijgelaten.

Foto's: Rene Hendriks

2lEatc.JPG

cY0Ma5.JPG

jc3b59.JPG

NsfYwM.JPG

sqG5DP.JPG

Qvi0P7.JPG