Dode bij schietincident op het Kalverbos

Delft - Vanmorgen is een man overleden na een schietincident aan het Kalverbos.

Het schietincident vond plaats rond tien over half twaalf; en volgens getuigen zou er zo'n vijf keer zijn geschoten.

Politie, ambulancedienst en Mobiel Medisch Team zijn met spoed ter plaatse gekomen. Het slachtoffer lag op het trottoir nabij een koffiehuis. Ondanks de inspanningen van de hulpverleners is het slachtoffer ter plaatse aan zijn verwondingen bezweken. De politie heeft daarna de omgeving van het koffiehuis afgescherm met zwarte schermen, en is nu bezig met forensisch onderzoek.

Er is nog geen signalement van de dader bekend. Ook over de toedracht is verder nog niets bekend gemaakt, maar de gebeurtenissen lijken op een liquidatie. Volgens diverse getuigen en media zou het gaan om Karel Pronk; een bekende naam in het Delftse criminele milieu. Zijn naam werd ook genoemd als beoogd slachtoffer bij een eerdere schietpartij op de Amalia van Solmslaan in Delft, maar hij heeft altijd gezegd niet te geloven dat die kogels voor hem bedoeld waren.

De politie heeft op de Insulindeweg een deel van de straat afgezet en onderzoek verricht in en bij een personenauto die midden op de weg stond. Het voertuig is later afgevoerd door een politiekraan.

Kijk hier voor het persbericht van de politie. De politie vraagt getuigen zich te melden via 112.

Update 17:40: inmiddels heeft advocaat Jan-Hein Kuijpers bevestigd dat zijn cliënt Karel Pronk inderdaad het dodelijke slachtoffer van het schietincident is.

Update 8 augustus: de politie maakt bekend dat, vlak na het dodelijke schietincident, op de Insulindeweg in Delft een 28-jarige Delftenaar is aangehouden als verdachte van het schietincident.

Update 10 augustus: het Openbaar Ministerie deelt mede dat de aangehouden 28-jarige Delftenaar is vrijgelaten. Hij is geen verdachte meer.

Update 4 september: de 51-jarige Errol Janssen wordt gezocht als verdachte van de moord op Karel Pronk. Hij wordt op de Nationale Opsporingslijst geplaatst.

Video: Rene Hendriks


Foto's: Rene Hendriks, Nick van Mourik, Bob van Keulen en Ferrie van der Geer

k5hsen.JPG

OhOomZ.JPG

hr1WCT.JPG

q8inpW.JPG

yGAKDp.jpeg

8BRbA8.JPG

OQfzNi.JPG

760qj6.JPG

xECh6T.JPG

kDHqk2.JPG

YUTTwD.JPG

YwCKiW.JPG

CjesPX.JPG

n710Al.JPG

WYOgAL.JPG

UMLSKL.JPG

HVUxPw.JPG

xB87xk.JPG

q29tQ3.JPG

Het voertuig van de aangehouden 28-jarige verdachte op de Insulindeweg in Delft.

Foto's en video: Ferrie van der Geer en Nick van Mourik

uF0rjW.JPG

zy2D1Y.jpeg

AJnl9o.jpeg

Huony4.JPG

K75NEo.jpeg

DqfHA6.jpeg

qgosmC.JPG

Onbekenden hebben een bos bloemen neergelegd op de plek waar de 60-jarige Karel Pronk om het leven kwam.

LRE4iF.jpeg

a4LXDV.jpeg