Gewonde bij schietpartij Hugo de Grootlaan

Zoetermeer - Bij een schietpartij op de Hugo de Grootlaan is in de nacht van zaterdag op zondag één persoon gewond geraakt.

Volgens getuigen zou er een ruzie aan de schietpartij vooraf gegaan zijn. Die ruzie is al begonnnen bij de Mac Donalds, is voortgezet op het Slotermeer en is uiteindelijk geescaleerd op de Hogo de Grootlaan. De politie laat weten dat er mogelijk twee auto's en een scooter bij betrokken zijn. Een van de auto's is op de plaats van de schietpartij met hoge snelheid over de rotonde gevlogen, en over een scooter gereden. De auto kwam uiteindelijk tegen een lantaarnpaal tot stilstand.

Het slachtoffer is door ambulancepersoneel verzorgd en is daarna naar het ziekenhuis gebracht.

De politie onderzoekt het incident en heeft een groot deel van de Hugo de Grootlaan afgesloten als 'plaats delict' (PD). Volgens buurtbewoners zijn er zeker 3 schoten gelost. Eén kogel lijkt dwars door de voorruit van de auto te zijn gegaan.

Er is tot op heden één verdachte aangehouden. Naar andere verdachten is nog lange tijd gezocht.

De recherche, forensische experts en de Verkeers Ongevallen Analysedienst zijn ter plaatse geweest om sporenonderzoek te doen. De auto en de scooter zijn door een politiekraan afgevoerd.

Update 12.15: de politie heeft naar nu blijkt totaal drie personen aangehouden als verdachte van het schietincident. Het zijn drie mannen uit Zoetermeer van 19,20 en 22 jaar oud. Het gewonde slachtoffer is een 19-jarige man uit Delft.

Video: Daan van den Ende


Foto's: Daan van den Ende en Marcel Hillebrand

4d40Un.jpeg

HwpLQy.JPG

uL1p1E.JPG

3mbsqN.JPG

4Mz5NW.JPG

2yF5Ss.JPG

PE39ge.jpeg

g1EknM.jpeg

5hmwGV.JPG

LD8BgC.JPG

NyP5Rx.JPG

vyiOl0.jpeg

PLrjfu.jpeg

j2leVp.jpeg

DEEA5q.jpeg

R6IYMW.jpeg

XTjEOx.jpeg

qxDxBu.jpeg

M7mOf1.jpeg

ZQ0eVJ.jpeg

G4H0Xh.jpeg

3CNdL3.jpeg

6vSA8n.jpeg

c2zSEu.jpeg

VRKIYO.jpeg

l3QOFW.jpeg

uLEQYE.jpeg

pIijS4.jpeg