Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding Teijlerstraat | Regio15.nl

Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding Teijlerstraat

Den Haag - De politie heeft vannacht een waarschuwingsschot moeten lossen bij de aanhouding van een verdachte in de Teijlerstraat.


De politie kreeg zondagavond de melding dat er in een auto die in Nootdorp reed vermoedelijk een vuurwapen zou zijn. Het kenteken van de auto werd in de ANPR gezet om de auto te kunnen traceren.

De auto werd in de nacht gezien op de A4, waarna de bestuurder op de Teijlerstraat in Den Haag werd staande gehouden voor een controle. Vanwege de melding van het mogelijke vuurwapen werd er een uitpraatprocedure gestart waarbij de bestuurder aanwijzingen kreeg van de agenten om uit te stappen.

Omdat de man niet aan de aanwijzingen gevolg gaf, werd er een waarschuwingsschot gelost. De man, een 25-jarige Hagenaar, werd hierop aangehouden.

In zijn auto werd geen vuurwapen aangetroffen wel werd een aantal XTC-pillen in beslaggenomen. De man werd aangehouden voor het in het bezit hebben van verdovende middelen. 

De politie heeft gedurende korte tijd een deel van de straat afgezet als 'plaats delict' en heeft onderzoek gedaan. De auto waarin de verdachte zat is niet in beslag genomen.

Foto's: Dean de Bood

TCHudI.jpeg

jWAIUr.jpeg

VKCO1s.jpeg

NMIGbi.jpeg