Dat ging maar net goed, in de Vliettunnel | Regio15.nl

Dat ging maar net goed, in de Vliettunnel

Voorburg - Een automobilist was vanavond stilgevallen, omdat zijn benzine op was.


Ja, stom, maar het overkomt meer mensen. Normaliter is het niet zo'n probleem; vraag of iemand je wat benzine komt brengen, of laat een pechhulpdienst dat doen.

Maar in dit geval viel de auto stil op een heel vervelend plekje: in de Vliettunnel van de N14. Een tweetal automobilisten was daar niet op bedacht; zij klapten op elkaar. Omdat iedereen het erover eens was dat ze daar erg gevaarlijk stonden (en de twee beschadigde auto's nog konden rijden) zijn de twee brokkenmakers door gereden, om op een veiliger plekje de formulieren in te vullen.

Maar de auto zonder benzine kon dat natuurlijk niet; dus die stond daar als enige nog. De tunnels in de N14 worden op afstand bewaakt met camera's, dus de rechterbaan was al door de verkeerscentrale vanaf het begin van de tunnel van een rood kruis voorzien.

Desondanks kwam er een auto over die afgekruisde rechterbaan, en haalde het overige verkeer ook nog eens rechts in. De bestuurster vroeg zich waarschijnlijk af waarom iedereen toch links bleef rijden en zo rustig reed. Pas op het laatste moment zag zij de stilstaande auto, en week zij uit naar de linkerbaan.

Omdat wij voor ons werk wel eens op gekke plekken stilstaan, zijn onze auto's vaak voorzien van signaalverlichting. In dit geval was het een goed moment om die ook even te gebruiken om het achteropkomende verkeer met iets meer licht wakker te schudden. Het incident van een paar secondes daarvoor toonde aan dat alleen alarmknipperlichten en een rood kruis blijkbaar niet voldoende zijn.

Na enige tijd kwamen ook de politie, rijkswaterstaat en een sleper de tunnel inrijden. De benzine-loze auto is snel op de sleper gezet, waarna iedereen weer veilig de tunnel kon verlaten.

Video: Rene Hendriks