"Kampkrakers" bezetten braakliggend stuk grond Leyweg | Regio15.nl

"Kampkrakers" bezetten braakliggend stuk grond Leyweg

Den Haag - Een groep stadsnomaden heeft een braakliggend stuk grond aan de Leyweg bezet.


Deze mensen annexeren braakliggende stukken land, omdat zij menen rechten te mogen ontlenen aan de recente uitspraken van minister Ollongren (Binnenlandse Zaken). "Broodnodige woonwagenplaatsen schrappen mag niet" was haar boodschap, maar die uitspraak lijkt gericht op het behouden van bestaande woonwagenkampen die geschikt zijn voor langdurige bewoning. De groep zelf zegt dat het niet om "kampkrakers" (de 'Telegraaf term') of "landjepik" gaat, maar om een demonstratie om aandacht te vragen voor hun rechten. In andere gemeentes zijn vergelijkbare protesten.

De groep is neergestroken ter hoogte van het Carry van Bruggehof, en wordt langzaam aan steeds groter; het gaat inmiddels om 20 tot 30 man. De politie is van het bestaan van het kampje op de hoogte en is ter plaatse geweest, maar zegt op korte termijn niets te kunnen doen. Er wordt overleg gevoerd met de gemeente hoe om te gaan met deze situatie.

De leefomstandigheden vertonen overeenkomsten met de groep 'Occupy' en de uitgeprocedeerde asielzoekers die langdurig op het Malieveld en op het Koekamp gebivakkeerd hebben: geen stromend water, geen electriciteit, beperkte sanitaire voorzieningen etcetera.

Foto's: Sven Poeze

C1X5ID.JPG

xX5zgn.JPG

qRdkZA.JPG

wrDEea.JPG

WCMa0v.JPG

9yYBa0.JPG