Zwembad De Waterman ontruimd ivm overlastgevende jongeren | Regio15.nl

Zwembad De Waterman ontruimd ivm overlastgevende jongeren

Wateringen – Overlast gevende jongeren hebben het management van zwembad De Waterman zaterdagmiddag doen besluiten het zwembad te ontruimen.


Omstreeks drie uur kregen de hulpdiensten een melding van een onwelwording op het terrein van het zwembad. Hierop zijn de hulpdiensten ter plaatse gegaan om het slachtoffer te helpen.

Op het zelfde moment was het druk in het zwembad en heeft het management van het zwembad in overleg met de politie besloten dat er geen nieuwe bezoekers meer toegelaten zouden worden.

Enkele bezoekers die al geruime tijd voor de ingang stonden te wachten, zijn hierop vertrokken. Echter, na deze mededeling bleef een groep achter bij de ingang om toch te proberen binnen te komen.

Agenten zijn hierop nog enige tijd ter plaatse gebleven. Op het moment dat de rust terug was gekeerd zijn agenten vertrokken.

Binnen enkele minuten konden de agenten weer terug naar het zwembad, omdat er een vechtpartij was uitgebroken. Bij aankomst van de agenten bleek de vechtpartij al beëindigd door inzet van zwembadpersoneel.

Omdat de sfeer na de vechtpartij grimmig bleef, besloot het zwembadpersoneel het terrein te sluiten. De politie was aanwezig om dit, samen met het aanwezige personeel, veilig en gecontroleerd te doen.

Na de sluiting bleef een groep bezoekers buiten voor de ingang wachten. Zij zijn door de agenten gecontroleerd en gesommeerd de omgeving van het terrein te verlaten.

Foto’s: Carlo Zwinkels

aG2zfF.jpeg

6MXIFm.jpeg

Lib7BB.jpeg

cfOyCR.jpeg