Dr. Lelykade en (geen) handrem, deel..... | Regio15.nl

Dr. Lelykade en (geen) handrem, deel.....

Den Haag - Voor omwonenden, en werknemers van bedrijven op c.q. nabij de Dr. Lelykade moet het inmiddels een vertrouwd gezicht zijn.


Eens in de zoveel tijd vergeet een automobilist daar de auto op de handrem te zetten. Of weigert een automatische handrem dienst.

Al naar gelang de exacte lokatie, verdwijnt de auto vervolgens onder water of komt vast te zitten tussen kade en steiger. Vanavond rond half negen was het laatste het geval. Vlak voor enkele horecagelegenheden aan de kopse kant van de Tweede Binnenhaven, geraakte een personenauto tussen kade en aanlegsteiger.

De auto raakte weliswaar niet te water, maar de schade was niet minder. De inzittende(n) was/waren gelukkig al uit het voertuig, dus voor de brandweer restte dan ook niets anders dan de bergingsklus. Hiervoor werd onder andere de grote kraan van kazerne Leidschenveen gealarmeerd.

Dat had nog heel wat voeten in de aarde, want op een gegeven moment zat de auto klem tussen steiger en kade. Toen ook dat hobbeltje was genomen, was de auto snel weer op de kant.

Helaas voor de eigenaar is de auto vermoedelijk total loss.

Video en foto's: Ivar Gieles

w-img 5734

w-img 5753

w-img 5774

w-img 5779

w-IMG 5799

w-IMG 5803

w-img 5825

w-img 5835

w-IMG 5841

w-img 5858