Forse wateroverlast in Maasland

Maasland - Een forse wateroverlast zorgde ervoor dat 10 woningen vol met water kwamen te staan in de Wethouder Dijkshoornlaan.

De inzet van de hulpdiensten begon in de straat omstreeks 18:30 uur. Kruipruimtes en kelders waren volgelopen en de begane grond stond met een laag water van ongeveer 40cm hoog. De brandweer heeft 2 tankautospuiten ingezet om samen met de bewoners het water uit de straat en de woningen weg te pompen. In de loop van de avond kwam de logistieke afdeling van de brandweer zelfs nog extra pompen brengen.

Behalve de enorme hoeveelheid regenwater was ook de riolering via de WC's overstroomd, waardoor er ook een hoop vuil en stank de woningen in was gekomen. Diverse bewoners hadden direct uit voorzorg de electra uitgeschakeld in de meterkast om gevaarlijke situaties te voorkomen.

Vanwege een mogelijk gezondheidsrisico door het vuile rioolwater heeft de brandweer bestuurlijk "opgeschaald" en de OvD Brandweer, OvD Geneeskunde en de Gemeente Midden-Delfland ter plaatse laten komen. Ook burgemeerster Arnoud Rodenburg kwam ter plaatse om zich bij te laten praten en in gesprek te gaan met de getroffen bewoners.

Na uitvoerig overleg met onder andere de Geneeskundig Adviseur Gevaarlijke Stoffen (GAGS) kwam omstreeks 23:15 uur het verlossende woord dat de huizen wat betreft de gezondheidszorg veilig zijn verklaard en de mogelijke ontruiming van de woningen daarom niet nodig bleek.

Westland Infra was inmiddels ter plaatse om alle meterkasten te controleren voor eventuele gevaarlijke situaties en Salvage kwam ter plaatse om de bewoners bij te staan met de afhandeling van de schade.

Video en foto's: Sander Paardekooper

zutIUU.JPG

VJNdHO.JPG

HbTzzM.jpeg

pwcxjc.jpeg

KCkZcf.JPG

uFfcO4.jpeg

8di5zm.jpeg

NOpcKc.JPG

MxrnpC.JPG

TLPuU3.JPG

981w3E.JPG