GRIP2 na storing bij Florence in Rijswijk | Regio15.nl

GRIP2 na storing bij Florence in Rijswijk

Rijswijk - Vanwege een grote storing bij Florence zijn zij voor mogelijk duizenden klanten onbereikbaar.


Wat voor storing het precies is en hoe lang de storing al gaande is, is nog niet bekend. Florence is een grote dienstverlener in de gezondheidszorg. Clienten van Florence in nood kunnen op een speciale knop drukken en dan worden zij doorverbonden met de calamiteitendienst. Door de storing werkt deze calamiteitendienst niet. 

In het pand van Florence, gelegen aan de Laan van Vredenoord, zit volgens een woordvoerder van de brandweer een calamiteitendienst en een callcenter. 

De hulpdiensten hebben opgeschaald naar GRIP 2. GRIP staat voor Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdings Procedure.

De impact van de storing is nog niet geheel bekend. Hulpdiensten zijn ter plaatse en maken een plan van aanpak. Officieren van de hulpdiensten zijn ter plaatse gekomen. Er is een 'COPI' bak geplaatst. Een COPI bak is een Commando Plaats Incident Unit en is in Nederland de benaming van de operationele leiding op de plaats van een incident volgens de Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdings Procedure

Omstreeks 00:15 uur liet de brandweer weten dat Florence door een grote storing bij TELE2 was getroffen; maar dat de situatie inmiddels onder controle was.

Video en foto's: Daan van den Ende

Fn3NIR.JPG

EUFLuy.JPG

rv5Zec.JPG

wXkelc.JPG

YkXVS3.JPG

zr1DUt.JPG

zIFJ7y.JPG

PtTb80.JPG

IN4ciH.JPG

vMhkOz.JPG