Brandweer rukt uit voor 'omgevallen bomen' | Regio15.nl

Brandweer rukt uit voor 'omgevallen bomen'

th-dsc_9726De Lier - Soms zijn er wel eens van die meldingen op P2000 die je de wenkbrauwen doen fronsen. Een melding voor de brandweer wegens 'omgevallen bomen' op een dag als deze met weinig wind is daar één van.


En dat is exact de melding die de tankautospuit van De Lier vanmiddag kreeg even over half vijf. Op de Laan van Adrichem in De Lier moesten ze zijn. Aldaar bleek dat er geen sprake was geweest van een mini-windhoos, maar dat er een boom dreigde te vallen op het fietspad aldaar. Om de fietsers en andere voorbijgangers te behoeden voor een nare verrassing moest de boom 'onschadelijk worden gemaakt'.

Een echt klusje voor de mannen en vrouwen van de brandweer. Ter plaatse werd de boom naar beneden getrokken en vervolgens werd deze met een motorzaag netjes in stukken gezaagd, waarna alles netjes aan de zijkant van het fietspad werd opgestapeld. Niet bepaald een melding waarvan de adrenaline sneller gaat stromen, maar toch ook van die werkzaamheden die nu eenmaal horen bij het brandweervak.

Foto's: Danny Botman

w-dsc_9719

w-dsc_9721

w-dsc_9723

w-dsc_9731