Auto tussen wal en steiger | Regio15.nl

Auto tussen wal en steiger

20130818-drlelykade-kopt-PEEN0953Den Haag - De Dr. Lelykade in Scheveningen was vanochtend - zeker niet voor het eerst en waarschijnlijk ook niet voor het laatst - het decor van een incident "auto te water".

Omstreeks kwart voor negen rolde een personenauto het water van de 2e Binnenhaven in. Geluk bij een ongeluk was dat er geen inzittenden meer in de auto zaten. Dat was bij de eerste melding kennelijk nog niet duidelijk, dus daarom ging werd een fiks aantal brandweervoertuigen gealarmeerd.

Al snel bleek echter dat de eigenaar van de auto gezond en wel op de kade stond.

Wat restte was slechts het bergen van de auto. Een klus voor de duikers en de grote kraan van de brandweer. De auto stak aan de achterkant nog een stukje boven water uit, dus dat vergemakkelijkte de berging. De auto was dan ook snel weer aan de kant. Niettemin raakte de auto zwaar beschadigd en moet als total loss worden beschouwd.

Dit type auto, een Renault Scenic, beschikt over een automatische handrem; deze behoort te worden ingeschakeld bij het uitschakelen van de motor. Op het beslissende moment bleek dit systeem niet waterdicht...

Video: Rene Hendriks

Foto's: Rene Hendriks

w-PEEN0948

w-PEEN0953

w-PEEN0956

w-PEEN0961

w-PEEN0972

w-PEEN0977

w-PEEN1000