Omgeslagen power RIB nabij de Pier

Scheveningen-KOPt-IMG 1147Den Haag - Aan het begin van de middag is op de Noordzee ter hoogte van de Pier een power rib met meerdere inzittenden omgeslagen.

Door nog onbekende oorzaak sloeg een power RIB, die onder de Pier aan het varen was op een onstuimige zee, om. Alle zeven personen die aan boord waren raakten hierdoor te water.

Meerdere hulpdiensten, waaronder de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) rukten uit om hulp te bieden. Leden van de Reddingsbrigade Den Haag die aanwezig waren op het strand en toevallig al te water waren, zagen het ongeval gebeuren. Met een waterscooter waren zij binnen een minuut ter plaatse en hebben zij alle te water geraakte personen naar de kant weten te brengen. De reddingsboten Kitty Roosmale Nepveu en de George Dijkstra hebben in de omgeving nog een zoekslag gemaakt, maar hebben niets aangetroffen.

Alle personen zijn naar een gereedstaande ambulance vervoerd om onderzocht te worden. Uiteindelijk heeft de ambulancedienst één opvarende met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

De power RIB was inmiddel ver afgedreven naar het noorden. De boot is bij het Zwarte Pad uit het water gehaald. Daar werd de schade goed zichtbaar; de boot is waarschijnlijk total-loss.

Foto's: Machiel Janssen

w-IMG 1138

w-IMG 9918

w-IMG 1147

w-IMG 1149

w-IMG 1153

w-IMG 1158

w-IMG 9920

w-IMG 1165

w-IMG 1169

w-IMG 1172