Twee personen overleden na ongeval op parkeerplaats Duinrell

Wassenaar - Op het terrein van attractiepark Duinrell is vroeg in de morgen een auto te water geraakt.

Onderzoek door de VOA moet uitsluitsel geven wat er gebeurd is, maar het lijkt op een eenzijdig ongeval. Het bewuste parkeerterrein (P4) is grotendeels leeg en is niet bereikbaar vanaf de openbare weg.

Personeel van Duinrell is met de redding beginnen;later bijgestaan door politie agenten. Zij wisten één persoon op de kant te krijgen. Duikers van de brandweer hebben nog mensen uit het water gehaald, die nog in de auto zaten. Om voldoende duikers te hebben om te kunnen redden en de rest van het water te doorzoeken (om uit te sluiten dat er nog meer mensen in het water lagen) werd opgeschaald naar 'groot waterongeval'. Dat betekent dat er drie duikvoertuigen werden ingezet; in dit geval één uit Leiden en twee uit Den Haag.

Om de slachtoffers de nodige medische zorg te geven is behalve vier ambulances ook het traumateam (MMT) uit Rotterdam ter plaatse gekomen.

Alle slachtoffers zijn naar ziekenhuizen in de omgeving vervoerd; waarvan twee met spoed (zwaailicht en sirene). Het is niet duidelijk hoe lang zij onder water hebben gelegen, en wat hun medische toestand is.

Het voertuig, met een Slowaaks kenteken, is uiteindelijk door de grote kraan van de brandweer uit het water getild en op de kant gezet.

Update 14:00 uur: twee van de drie inzittenden zijn in het ziekenhuis overleden. Een 28-jarige inzittende (zonder vaste woon- of verblijfplaats) is als verdachte van het ongeval aangehouden. Hij is vermoedelijk de bestuurder.

Update 14:15 uur: De twee waren tijdelijke bewoners van het vakantiepark. Dat verklaart hoe zij midden in de nacht op het parkeerterrein konden komen.

Update 18:15: De politie stuurt een correctie de wereld in: een 36-jarig man zonder vaste woon- of verblijfplaats is overleden, één slachtoffer is in zeer kritieke toestand, en de derde is dus aangehouden.

Update 12 februari: de politie maakt bekend dat het tweede slachtoffer van het ongeval, een 47-jarige man, zondagavond alsnog is overleden.

Foto's: Herman van der Woude
7qt17a.JPG

3ZIxJy.JPG

NRpQSp.jpeg