Alcomobilist te water op de Stompwijkseweg | Regio15.nl

Alcomobilist te water op de Stompwijkseweg

Leidschendam - Te water raken met je auto is nooit leuk, maar als het met het huidige ijskoude weer is.... brrrr.


Een automobilist die op de Stompwijkseweg tussen Stompwijk en Leidschendam reed, overkwam dat. Hij raakte 'in de slinger' halverwege de Stompwijkseweg met zijn bestelbus van de weg, en kwam in het water terecht.

Behulpzame passanten hielpen hem op de kant en zetten hem in hun warme auto. Intussen was een ware vloot aan hulpverleningsvoertuigen onderweg.

Eenmaal ter plaatse verklaarde de bestuurder aan de hulpverleners dat hij alleen in de auto had gezeten. Omdat hij onder de invloed van alcohol leek te zijn, werd voor de zekerheid toch nog even de bestelbus doorzocht. Er werd inderdaad niemand meer aangetroffen.

De bestuurder was inmiddels mee met de politie voor een blaasproef, een verklaring, en om op te warmen. Een berger zal de auto weer op de kant gaan zetten. Het hoogheemraadschap bekijkt in hoeverre het water vervuild is door de olie die uit de auto lekt.

Als de man inderdaad teveel alcolhol opheeft, zal het betekenen dat de verzekering niets uitkeert, en hij dus voor alle kosten op zal moeten draaien.

De auto is met een flinke 'plons' te water gegaan. De brandweer heeft zout gestrooid om het wegdek wat spekglad was geworden door het opspattende water, weer begaanbaar te maken.

Video: Roy Wolters

Foto's: Rene Hendriks, Roy Wolters
iNjFIO.JPG

ErU6yr.JPG

yCpEn6.JPG

ULLrjp.JPG

Tr6V1d.JPG

56LRLS.JPG

JYhGdC.JPG

mvQdK6.JPG

cK6wXa.JPG

suWRh5.JPG

By5jud.JPG

MqDJla.JPG

C8amZJ.JPG

B6Nf2d.JPG

xSHgmn.JPG