Kind gered uit auto te water Thorbeckestraat | Regio15.nl

Kind gered uit auto te water Thorbeckestraat

Naaldwijk - Benauwde momenten voor een moeder op de Thorbeckestraat, vanmiddag.


Zij parkeerde de auto 'even' voor het huis, maar vergat daarbij de auto op de handrem te zetten. Haar 3-jarig kind zat in een kinderzitje in de auto.

De zwaartekracht is onverbiddelijk; zonder handrem rolt de auto dan uiteindelijk het water in. In dit geval rolde de auto achteruit de sloot in.

De bestuurder van een auto zag het gebeuren en bedacht zich geen moment, en sprong het water in. Om bij het kind te komen sloeg hij met zijn vuist de ruit van de auto in. Inmiddels was de politie ook ter plaatse; en een agent sprong 'erbij' om hem te helpen. Samen lukte het ze om het kind op de kant te brengen. De politie agent liep daarbij overigens lichte verwondingen aan zijn been op.

Het kind is snel naar binnen gebracht om op te warmen, en daar gecontroleerd door de bemanning van de ambulance. Uiteindelijk bleken zowel de twee redders als het kind niet naar het ziekenhuis vervoerd te hoeven worden. De automobilist die te water is gegaan, heeft snel zijn natte kleding uitgedaan en kreeg wat brandweerkleding aan - om te voorkomen dat hij afkoelde en ziek werd.

Berger Vreugdenhil heeft de auto weer op de kant gezet.

Foto's en video: v/d Ende

2SRgNq.JPG

REXLBP.JPG

HO5QDy.jpeg

cfXpUZ.jpeg

QPBYzF.jpeg

hgk8Us.JPG

iuPtMl.JPG

sq4DS6.JPG

aBE6Yg.JPG

VbqSnq.JPG