Politieman komt om bij achtervolging | Regio15.nl

Politieman komt om bij achtervolging

SBF 8035t-SBF 8035Den Haag - Een 25-jarige motoragent van de politie eenheid Den Haag is vanmorgen vroeg om het leven gekomen tijdens de achtervolging van een gestolen scooter.


Hij kwam op de Bezuidenhoutseweg (nabij de Reigersbergenweg) ten val. Gezien de ernst van zijn verwondingen werd alles op alles gezet om hem te helpen. Er werden meerdere ambulances gealarmeerd en het MMT (Mobiel Medisch Team) werd ingevlogen. De traumahelikopter landde op het grasveld nabij de Carel Reinierskade.

Ondanks de inzet van politie collega's en ambulancepersoneel is de politieman ter plaatse overleden. Binnen de politieeenheid Den Haag is met verslagenheid gereageerd op het overlijden van de collega. De motorrijder was werkzaam op het bureau Leidschendam-Voorburg en had via de radio gemeld dat hij ging assisteren. Het is onduidelijk of hij al daadwerkelijk deelnam aan de achtervolging, of nog op weg was om de scooter te onderscheppen.

De Bezuidenhoutseweg is afgesloten t.b.v. het onderzoek. Omdat het om een ongeval met een politievoertuig gaat, komt daarvoor conform procedure de VOA uit een andere politieregio ter plaatse.

De scooterrijder is aangehouden op de Laan van Nieuw Oost Indie, kruising Theresiastraat. Hij zit vast voor verhoor.

Video: Sander Paardekooper

Foto's: Sander Paardekooper, Rene Hendriks
w-IMG 3237

w-SBF 8058

w-SBF 8031

w-SBF 8046

w-PEEN0807

w-PEEN0808

w-SBF 8073

w-PEEN0805

w-PEEN0815