Alcomobilist rijdt tegen pijlwagen bij werkzaamheden A13 | Regio15.nl

Alcomobilist rijdt tegen pijlwagen bij werkzaamheden A13

Delft - Een automobilist is even voor tien uur vanavond op de A13 richting Rotterdam tegen een actiewagen gebotst.


In verband met wegwerkzaamheden was de rechter rijstrook afgesloten. De aannemer heeft voor de beveiliging een pijlwagen geplaatst, zodat een weggebruiker die de rode kruizen negeert niet het werkvak in schiet.

Vanavond bleek het nut van zo'n pijlwagen weer toen een automobilist de rode kruizen negeerde en de actiewagen ramde, bijna naast de wegwerkers die ter hoogte van tankstation en parkeergelegenheid Vrijenban een bewegwijzeringsbord aan het plaatsen waren.

Direct werd ook de middelste van de drie rijstroken afgesloten en het MMT werd opgeroepen ter ondersteuning van de ambulancedienst.

Na behandeling is het slachtoffer in de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Geen van de wegwerkers is gewond geraakt. Een hond die in de auto zat is opgevangen en meegenomen door de dierenambulance.

De bestuurder is formeel aangehouden op verdenking van het 'rijden onder invloed'. Een politieagent is meegereden in de ambulance met een "bloedblok", zodat middels een bloedproef vastgesteld kan worden hoeveel de bestuurder gedronken had.

Video: Sander Paardekooper

Foto's: Sander Paardekooper en Nick van Mourik

T8WJFi.JPG

vy7jih.JPG

7Fo0g0.JPG

pqpna1.JPG

XE7hAd

4f6Ls9

OP8zuw.JPG

7jXUJ6

Xdf2KM.JPG

GRqTuS

7gTJQz.JPG