Auto klem tussen Randstadrail en HTM-mast | Regio15.nl

Auto klem tussen Randstadrail en HTM-mast

Den Haag - Even na zes uur heeft er op de Escamplaan / Monnickendamplein in Den Haag een aanrijding plaatsgevonden tussen een voertuig van de Randstadrail en een personenauto.


 Daarbij is de auto - van een klein model - klem komen te zitten tussen het RandstadRail voertuig en een mast van de bovenleiding. De enige inzittende van de personenauto zat enige tijd bekneld in de auto.

Vanwege de positie van de auto en de beknelling van het slachtoffer heeft de brandweer naast het hulpverleningsvoertuig van post Loosduinen, twee tankautospuiten ingezet en is het nader bericht 'middel hulpverlening' gegeven. Naast de brandweer komt in een dergelijk geval ook de noodploeg van de HTM ter plaatse; om de brandweer met hun vak-specifieke kennis te ondersteunen.

Ook de grote kraan van brandweer Den Haag is ingezet bij de hulpverlening. Later is ook het hulpverleningsvoertuig van post Scheveningen gealarmeerd

De mast van de bovenleiding is het voertuig binnengedrongen aan de passagierszijde. De vervorming van het voertuig is enorm; maar gelukkig is de bestuurderszijde redelijk intact gebleven.

De spanning is van de bovenleiding afgehaald om de hulpverleners in staat te stellen om veilig hun werk te kunnen doen. De grote kraan heeft daarna het voorste deel van het voertuig van de Randstadrail opgetild en voorzichtig een stukje opzij (buiten de rails) neergezet. Hierna was het slachtoffer beter toegankelijk en kon zodoende bevrijd worden. De verwondingen van de bestuurster vielen achteraf erg mee; zij heeft dezelfde avond het ziekenhuis kunnen verlaten.

Kijk hier voor het persbericht.

Video: Robert Paardekooper en Rene Hindriks
{flv}20091219|724|426|false{/flv}

Detail video: het heffen van het randstad rail voertuig; 3 maal versneld.
{flv}20091219c|724|426|false{/flv}

Foto's: Sander Paardekooper

img_1187

img_1190

img_1216

img_1238

img_1249

img_1255

img_1264

img_1271