Auto rijdt van talud Brasserskade: één zwaargewonde

Delft - Vanmiddag is een inzittende van een personenauto zwaargewond geraakt bij een ongeval op de Brasserskade.

Een automobilist die omstreeks half vier de bocht vanaf de Kfar-Savaweg naar de Brasserskade nam, verloor de macht over het stuur, vloog uit de bocht, ramde een houten hekwerk en gleed vervolgens het talud naar de A13 af.

Halverwege de helling is de auto tot stilstand gekomen. Voorbijgangers zouden de zwaar gewonde passagiere uit de auto hebben gehaald omdat de auto dreigde door te rollen. Zij zou o.a. zwaar hoofdletsel hebben opgelopen.

In verband met dit ongeval zijn politie, ambulancedienst en de traumahelikopter met het Mobiel Medisch Team gealarmeerd. De traumahelikopter is in de directe omgeving geland.

Nadat het slachtoffer was gestabiliseerd is zij met spoed en onder motorbegeleiding vervoerd naar een ziekenhuis. De arts van het MMT is met de ambulance meegereden. De man raakte niet gewond en is in een politieauto vervoerd.

Waarschijnlijk is het een geluk bij een ongeluk dat de auto niet net 10 meter verder door het hekwerk geschoten is, want dan was deze op de rijbaan van de A13 terecht gekomen. Een toevallig passerende fietster kwam ook met de schrik vrij, doordat zij net op tijd stopte en daardoor net niet voor de auto terecht kwam.

De VOA heeft onderzoek gedaan naar het ongeval. Hierna heeft berger Vreugdenhil de auto afgevoerd. De afrit Delft-Noord van de A13 richting Rotterdam was enige tijd afgesloten.

Foto's: Jos Jansen en Rene Hendriks

Cq2vPs.JPG

Clt432.JPG

tigFEY.JPG

bhsouc.JPG

etTni8.JPG

b4QDdf.JPG

raZmNV.JPG

yhGjeU.JPG

HYaMhr.JPG

htjZ7e.JPG

EorI10.JPG

CtG4kx.JPG

Qq0NzH.JPG

QSEAiK.JPG

EoSZUa.JPG

I2JaMy.JPG

xSbR1H.JPG

sHjK62.JPG