Ravage en zes gewonden na ongeval op de A12 bij Zevenhuizen | Regio15.nl

Ravage en zes gewonden na ongeval op de A12 bij Zevenhuizen

Zevenhuizen - Een ongeval op de A12 ter hoogte van Zevenhuizen heeft vanmiddag een grote ravage en een zestal gewonden tot gevolg gehad.


Om even na één uur zou op de rijbaan richting Den Haag een vrachtwagencombinatie een klapband hebben gekregen en daardoor is de vrachtwagen tegen een bestelwagen op de linker rijstrook gebotst. Beide voertuigen zijn vervolgens tegen de betonnen afscheiding in de middenberm gebotst.
..
Een aantal elementen van de betonnen rijbaanscheiding (4000 kilo per stuk) is daardoor op de rijbaan voor het verkeer richting Utrecht terecht gekomen. Daarop zijn weer enkele personenauto's gebotst. Eén van deze auto's is hierbij zelfs over de kop geslagen.

Meerdere ambulances en brandweereenheden zijn met spoed ter plaatse gegaan. Ook de traumahelikopter met het Mobiel Medisch Team uit Roterdam is ingezet. Vanuit de regio Haaglanden is zowel door de brandweer als door vijf ambulances ondersteuning verleend. Uiteindelijk zijn zes gewonden naar verschillende ziekenhuizen vervoerd; één daarvan is met spoed naar het traumacentrum in het Westeinde ziekenhuis gebracht.

De brandweer zette de bemanning van drie tankautospuiten in bij het ongeval en daarom werd opgeschaald naar 'grote hulpverlening'.

Een politiehelikopter heeft vanuit de lucht opnamen gemaakt van het ongeval, en is daarna zelfs op de snelweg geland.

Door de ravage die het gevolg was van het ongeval, moesten de rijbanen in beide richtingen worden afgesloten. Dat leidde gelijk tot een verkeerschaos in de omgeving. Het verkeer probeert vertwijfeld via allerlei sluipwegen en secundaire wegen haar weg te vervolgen.

Door opruimwerkzaamheden en het onderzoek door de politie is de A12 naar verwachting tot het begin van de avond afgesloten. Dit leidt tot lange files op onder andere de A4, N11 en A20.

Video: Roy Wolters en Rene Hendriks

Foto's: Linda Paardekooper, Olav Spa, Rene Hendriks en Roy Wolters

ZphPIB.jpeg

qprrRK.JPG

E6LBft.JPG

MWvCkB.JPG

vsuKLn.JPG

Pzo6Kr.JPG

n1mCKx.JPG

SZwAbj.JPG

FiwNLP.JPG

hLriuW.JPG

Epi34c.JPG

392yUr.JPG

X5weCk.JPG

I120vr.JPG

3cueva.JPG

QhqzIc.JPG

lvTDNn.JPG

4III88.JPG

UYNObD.JPG

8RUKQq.JPG

QsgeUo.JPG

Z98M12.JPG

dHbNgz.JPG

7aMl9e.JPG

RKIcXY.JPG

SAPGOh.JPG

5SSdKM.JPG

qMCd0E.JPG

DPVUwm.JPG

eML10H.JPG

y5eQew.JPG

d6JtRJ.JPG