Zwaargewond bij kop-staart aanrijding A4 | Regio15.nl

Zwaargewond bij kop-staart aanrijding A4

Rijswijk - Bij een kop-staart aanrijding tussen drie voertuigen op de A4, ter hoogte van de Prinses Beatrixlaan, is één van de bestuurders zwaargewond geraakt.


Het ligt voor de hand dat het fout ging toen een auto inreed op de file die daar stond. Het gehele weekend is de rijbaan van de A4 richting Leiden afgesloten i.v.m. de werkzaamheden voor de Rotterdamsebaan.

De klap was blijkbaar zodanig dat de aangereden auto doorschoot; tegen zijn voorligger aan. In één van de auto's zat de bestuurder bewusteloos achter het stuur. Daarom werd behalve een ambulance ook het mobiel medisch team ter plaatse gestuurd. Hoewel de auto zwaar was vervormd, bleek het niet nodig om deze open te knippen, en was de brandweer dus niet nodig.

Nadat de arts van het MMT het slachtoffer beoordeeld had, is hij voorzichtig uit het wrak gehaald en op de brandcard gelegd. Na behandeling ter plaatse is hij met spoed (zwaailicht en sirene) naar het ziekenhuis vervoerd. Een hond die in één van de auto's zat, is door een hondengeleider van de politie opgevangen, en later door de Dierenambulance opgehaald.

Om de hulpdiensten de ruimte te geven om veilig hun werk te doen, werd de hoofdrijbaan afgesloten. Het verkeer werd van de snelweg afgeleid via de afrit Rijswijk/Beatrixlaan, maar kon eventueel aan de andere kant weer via de oprit haar weg richting de A13 vervolgen.

Foto's: Naomi van der Haar, Donny Kooistra, Daan van den Ende

w DOQeBJPkyxwDjIEtuSPF 1

Wa itemdankzijtiplijjn

N2k0xv.jpeg

Yw6oIB.jpeg

roSOkV.jpeg

VZxcZY.JPG

MspYqN.JPG

FMZYPd.JPG

J9cXhX.JPG

AdlzfO.JPG

BMYww1.JPG

Bxh9b4.JPG

oq05hN.JPG

987Nw1.JPG

DlIuY1.JPG

h8UNX1.JPG

W9MVjf.JPG