Onwelwording en ongeval op de A12 | Regio15.nl

Onwelwording en ongeval op de A12

Nootdorp / Zoetermeer - De bestuurder van een personenauto raakte vanmiddag van de weg, op de A12 (Nootdorp richting Zoetermeer).


Dat gebeurde nadat de bestuurder vermoedelijk al rijdend onwel werd. De auto schoot rechts van de weg af, ontwortelde een lantarenpaal en kwam in een slootje tot stilstand.

Geschrokken mede-weggebruikers belden de hulpdiensten. Omdat er sprake was van 'auto in de sloot' werden daarbij ook de brandweerduikers en de grote kraan gealarmeerd. 

In de consternatie ontstond er ook een kleine kop-staart aanrijding. Twee andere bestuurders probeerden de auto van de onwel geworden bestuurder te ontwijken, maar raakten daarbij elkaar.

De bestuurder van de te water geraakte auto is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De inzittenden van de twee andere auto's kwamen met de schrik vrij.

De gebeurtenissen zorgden in beide rijrichtingen voor een forse kijkersfile. Gedurende de hulpverlening was de meest rechterrijstrook afgesloten.

Vermeulen heeft de lantarenpaal in stukken geslepen, zodat de resten makkelijk weggehaald kunnen worden. De twee auto's van de kop-staart aanrijding zijn door berger Vermeulen opgehaald. De te water geraakte auto wordt later vanavond geborgen.

Foto's: Thomas, Rene Hendriks
w ciFykhdCDj8n8HTj8DTU

w tZJ0xN1B3a3IXoz9TGPX

Be0Q6i.JPG

0V0pNB.jpeg

kdxtx8.JPG

CCcVdj.JPG

7CBYn7.JPG