Spookrijdende automobilist rijdt over voetgangster heen

Den Haag - Op het Spui tussen de Pletterijkade en de Bierkade is een overstekende voetganger overreden door een spookrijdende automobilist.

Waarom de auto aan de verkeerde kant van de rijbaan reed is nog onbekend, maar het was wel gelijk duidelijk dat de vrouw door het ongeval zwaar (hoofd)letsel had opgelopen.

De traumahelikopters van Rotterdam en Amsterdam waren elders ingezet, dus om de ambulancebemanning bij te staan is de Lifeliner03 (Volkel) gealarmeerd. De ambulancebemanning heeft de komst van de traumahelikopter echter niet afgewacht, en is met het slachtoffer in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis vertrokken.

De VOA is ter plaatse gekomen om de sporen van de aanrijding vast te leggen. Die sporen kunnen later duidelijkheid geven t.a.v. wat hier precies gebeurd is.

De vier inzittenden van de personenauto zijn overgebracht naar het politiebureau; om daar een verklaring af te leggen.

Update 7-1: de 66-jarige vrouw is in de loop van de nacht aan haar verwondingen overleden. De polite komt graag in contact met mensen die het ongeval hebben zien gebeuren.

Update 7-1: de automoblist realiseerde zich blijkbaar dat hij aan de verkeerde kant van de weg reed, is gestopt en weer achteruit gereden. Bij het achteruit rijden is de vrouw geraakt, en overreden.

Video en foto's: Sander Paardekooper en Roy Wolters

DM84bM.jpeg

AUhBvY.JPG

hyi9tq.JPG

VnW7r4.JPG

u3cDi8.jpeg

xuk4Rf.JPG

SRxXB8.JPG

LjxEGp.jpeg

gnBDcG.JPG

kofAC4.jpeg

YqRHqj.jpeg

3o5Bkk.jpeg