Chauffeur ziet rotsblok over het hoofd en rijdt vrachtwagen vast

Zoetermeer - Een chauffeur van een trekker-oplegger combinatie kwam vanmiddag vast te zitten op het Cyprus.

Omstreeks 14:00 uur zag de chauffeur op het Cyprus een rotsblok in de berm over het hoofd. Ter plaatse werd een heistelling opgeladen.

De makelaar (de arm) van de heistelling ligt tijdens het transport horizontaal op de heistelling. Omdat op het Cyprus de wegen nogal smal en bochtig zijn, kwam de makelaar al snel klem te zitten tussen bomen en een lantaarnpaal. Hierop is besloten om de makelaar tijdelijk in een verticale positie te zetten om de weg op te kunnen draaien.

Tijdens het manoeuvreren van de 95 ton zware combinatie tussen de berm, bomen, een lantaarnpaal en een rotsblok werd deze laatste door de chauffeur over het hoofd gezien. Zijn trekker kwam vast te zitten bovenop dit rotsblok. Hierdoor stond de volledige combinatie klem midden op de weg.

Na overleg tussen de machinist en de chauffeur werd de heistelling weer van de oplegger af gereden. De trekker raakte beschadigd door de aanrijding met het rotsblok en kon geen kant meer op.

Een vervangende trekker moest uit Assen komen. Ook werd een kraanbedrijf ter plaatse gevraagd om de trekker van het rotsblok af te takelen.

Diverse omwonenden hebben de onfortuinlijke chauffeur aangeboden om gebruik te mogen maken van hun toilet. Ook werd hem een bak koffie aangeboden en een warme avondmaaltijd. De chauffeur gaat de nacht ter plaatse doorbrengen om morgenochtend de heistelling alsnog weg te halen.

Foto's en video: Ruben van Essen

nbwBOp.JPG

wMovpL.JPG

cHKM9A.JPG

iHoPRY.JPG

bVkBSn.JPG

BZVBCN.JPG

5rEdiz.JPG

8PqdfJ.JPG

4f07hl.JPG

bmI7th.JPG

RCHZX4.JPG

fePH0t.JPG

XArwLs.JPG

9BOMAX.JPG

xVtIxf.JPG

4QUjUz.JPG