Twee auto's op elkaar bij zwaar ongeval op de N440 | Regio15.nl

Twee auto's op elkaar bij zwaar ongeval op de N440

Wassenaar - Bij een zwaar ongeval tussen meerdere voertuigen op de N440/Landscheidingsweg zijn vanochtend meerdere gewonden gevallen.


Door het ongeval kwamen twee personenauto's letterlijk op elkaar tot stilstand. Meerdere hulpdiensten werden ter plaatse gestuurd en er werd opgeschaald naar 'middel hulpverlening'. Onder andere de traumahelikopter kwam ter plaatse en landde op het wegdek van de N440. 

De brandweer heeft meerdere personen uit de voertuigen bevrijd. Er zijn minimaal twee slachtoffers met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. 

Volgens getuigen reed een bestuurder met hoge snelheid over de N440 vanaf de Hubertustunnel richting Voorburg, en verloor aan het begin van de flauwe bocht in de weg de macht over het stuur. De auto botste op een lantaarnpaal in de middenberm, raakte de Opel Corsa, tolde daarna een aantal keer door de lucht en kwam in de tegengestelde richting bovenop een tegenligger terecht die in de richting van Scheveningen reed. In totaal zijn er drie personenauto's met schade. Een vierde personenauto (de Audi) is in die zin betrokken dat de tollende auto er overheen is gevlogen, maar hem niet heeft geraakt.

De klap was zodanig dat de auto die bovenop de andere beland is, daarbij zijn complete motorblok verloor. De hulpdiensten hebben naastgelegen slootjes en bossages doorzocht om er zeker van te zijn dat er geen tweede slachtoffer uit het vliegende voertuig geslingerd was. 

De N440 werd in beide richtingen afgesloten. Daarbij heeft een automobilist zich volgens getuigen verbaal agressief gedragen tegen hulpverleners, omdat hij vanwege de traumahelikopter op het wegdek zijn weg niet kon vervolgen. De weg blijft naar verwachting nog enkele uren afgesloten t.b.v. ongevalsonderzoek en het bergen van de wrakken. De Duitse bestuurder van de auto is verhoord door Duitse politieagenten die op dit moment meedraaien met de Haagse politie.

Ondanks de brede overzichtelijke weg en de flauwe bocht gebeuren er op dat stuk Landscheidingsweg meer ongevallen. Bijvoorbeeld in augustus 2015 en december 2014.

Foto's: Rene Hendriks, Dejan Jeremic en Machiel Janssen

bCivwF.JPG

nhPrHM.JPG

0wHCLR.JPG

D97J25.JPG

KuSlIx.JPG

ClxLJa.JPG

wMBZ8e.JPG

68KjJ6.JPG

S8GgbT.JPG

hOvX5m.JPG

zNcp7f.JPG

kxNPqk.JPG

i5axm4.JPG

vob3iw.JPG

JOMqyl.JPG

X71Ar3.JPG

ZN8r4e.JPG

Ouw0uI.JPG

jkJTJF.JPG

4gE2ES.jpeg

hUB2rs.JPG

Zs4uUt.JPG

bRZcw8.JPG

JUDIw8.JPG

Cp8BR0.jpeg

ykgQkE.JPG

xMEXns.jpeg

4Dh7pk.JPG

u41lKF.JPG

wAsyKM.JPG

A7sbYG.JPG

EyrfIT.JPG

x2Rm8K.JPG

nT16ww.JPG

IGaZ6e.JPG

QdIWN9.JPG

5DULRE.JPG