Achtervolging eindigt tegen hek | Regio15.nl

Achtervolging eindigt tegen hek

t-mrf_7024Den Haag - Vanmorgen vroeg is een 25-jarige automobilist uit Poeldijk tegen het hek van de tramhalte op de Laan van Wateringseveld aangereden.

De man kreeg het rond elf uur ’s avonds in het verkeer aan de stok met een politieagent in vrije tijd. Na een korte woordenwisseling vervolgden beide automobilisten hun weg. De agent waarschuwde echter wel de politiemeldkamer, omdat hij vermoedde dat de automobilist had gedronken.

Politieagenten zagen de man en diens auto even later bij een fastfoodrestaurant op de Wippolderlaan. Toen de man wegreed, deed hij dat zo hard dat de agenten niet de kans kregen om hem een stopteken te geven. De agenten zetten de achtervolging en maakten de man duidelijk dat hij moest stoppen. In plaats daarvan ging de man er vandoor en scheurde hij met 100 kilometer per uur over de Laan van Wateringse Veld.

Ter hoogte van het Parijsplein verloor de man kennelijk de macht over het stuur, want hij reed met hoge snelheid een grasveld in om tegen een ijzeren hek tot stilstand te komen. De man raakte door de aanrijding bewusteloos en moest naar het ziekenhuis. Daar bleken zijn verwondingen mee te vallen, waarna de man als verdachte naar het politiebureau kon worden afgevoerd.

Hem is een bloedtest afgenomen, waarvan de uitslag nog niet bekend is. Het rijbewijs van de man is in elk geval voorlopig ingevorderd.

Het gealarmeerde mobiel medisch team en de brandweer konden onder dankzegging weer terugkeren naar de post, zonder ingezet te zijn.

Foto's: Martin Taal, Sonja Ferwerda
w-laanvanweateringseveld2

w-wateringseveld8

w-mrf_7023

w-mrf_7024