Nieuwsflits week 43

kop nieuwsflits

thumb 42Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de minder opvallende incidenten, die zich in week 43 in de regio hebben afgespeeld.

 

Maandag 23 oktober:

's-Gravenzande - Een automobilist krijgt een blackout op de Hoflaan. De auto 'gaat er vandaar' en steekt de weg over; daarbij wordt gelukkig niemand geraakt. De bestuurder is na controle door de ambulance bemanning door zijn vrouw opgehaald en naar huis gebracht; berger Vreugdenhil haalt de auto op (Foto's: Fred van der Ende)
Qd4DEK.jpg

NRNCdZ.JPG

CQV7xG.JPG

Den Haag - Op de kruising Lozerlaan/Meppelweg tikt een vrachtwagen de achterzijde van een personenauto aan. De bestuurder van die auto krijgt hulp van passerende handhavers. De bemanning van de ambulance neemt de zorg over en vervoert de bestuurder later (zonder spoed) naar het ziekenhuis. De afsluiting van eenrijstrook levert veel vertraging op (foto's: Ivar Gieles)
gCGWFr.JPG

H5HozP.JPG

p1xnj6.JPG

Dinsdag 24 oktober:

Den Haag
- Op de kruising van de Dedemsvaartweg met de Zuidwoldestraat kwam vanmorgen een auto in botsing met een scooter. De scooterrijdster is in de ambulance onderzocht en is daarna zonder spoed vervoerd naar het ziekenhuis. (Foto's: Ivar Gieles)

a8rwbQ.JPG

EMdA50.JPG

7G1Gc5.JPG

pcv9Ux.JPG

Den Haag - Op de kruising Sportsingel met de Oude Middenweg raken een scooter en een personenauto bij een aanrijding betrokken. Er worden meerdere ambulances en een traumahelikopter gealarmeerd, maar de helikopter wordt weer geannuleerd als blijkt dat de verwondingen van de scooterbestuurder meevallen. Sterker nog: hij wordt niet vervoerd naar het ziekenhuis, en vervolgt later zelf zijn weg (foto's: Rene Hendriks)
Iezj9C.jpg

BuOTNB.jpg

T6MzvP.JPG

Den Haag - Vanavond om even na tien uur heeft er een brandje gewoed in een woning aan de Copernicusstraat. Meerdere brandweervoertuigen zijn ter plaatse gegaan, maar uiteindelijk is één tankautospuit ingezet. Het nader bericht was dan ook 'kleine brand'. De brandweer heeft de woning geventileerd. (Foto's: Nick van Mourik)

imAErA.JPG

pGOKwY.JPG

RRXx6m.JPG

o9iiOH.JPG

mWEAwA.JPG

Delft - Op het parkeerterrein van de Makro aan de Schieweg is dinsdagavond een automobilist tegen een paal gebotst. Één inzittende raakte lichtgewond en is ter plaatse nagekeken in de ambulance. Een bergingsbedrijf heeft de auto weggesleept. (Foto's: Danny Botman)

1Pl5h9.JPG

aHKpX2.JPG

Woensdag 25 oktober:

Delft - Op de Schieweg kwam een automobilist met zijn auto in een sloot terecht. Vermoedelijk moest de bestuurder uitwijken. De automobilist is door omstanders uit zijn auto geholpen en vervolgens door personeel van de ambulancedienst zonder spoed naar het ziekenhuis vervoerd. (Foto's: Ivar Gieles)

U4m4Bp.JPG

EZGa6t.JPG

15dTzA.JPG

Rijswijk - Een jeugdige scooterrijder kreeg vanmorgen op/nabij de Burgemeester Elsenlaan een stopteken van een politievoertuig, omdat hij met zijn snorscooter niet op het fietspad reed maar op de hoofdrijbaan. De jongeman koos er echter voor om niet te stoppen maar om er vandoor te gaan. Op de Burgemeester Elsenlaan werd de jongeman klemgereden, maar toen hij op het punt stond aangehouden te worden, probeerde hij er te voet vandoor te gaan. Hierop ontstond een achtervolging te voet en niet veel later wisten de iets fittere agenten de vluchteling te achterhalen en in te rekenen. Hij is meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat hij geen rijbewijs had. (Foto's: Ivar Gieles)

P5SZ7y.JPG

kmuoQU.JPG

LkhCpx.JPG

52cmsL.JPG

mBXxqR.JPG

Maasdijk - Op de Maasdijk met de Zijdijk kwamen vanmiddag twee auto's met elkaar in botsing. De schade was groot en de weg was enige tijd afgesloten. Eén persoon is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. (Foto's: Fred van der Ende)

GNZA2Q.JPG

wZSAUR.JPG

Y6kLH6.JPG

pOiril.JPG

APLmVz.JPG

Donderdag 26 oktober

Zoetermeer - Op het Jonkerbos moet de bestuurder van een scooter remmen voor een auto die uit het parkeervak komt. Door de bladeren die op het wegdek liggen gaat hij onderuit en glijdt tegen de auto aan. Na behandeling ter plaatse is het slachtoffer naar het ziekenhuis vervoerd (foto's: Sander v/d Berg)
WS1zyH.jpg

04uSVK.JPG

Qjtbg5.jpg

's-Gravenzande - Op de kruising Populierenstraat met de Oudelandstraat is vanmiddag een fietsster gewond geraakt bij een botsing met een auto. De vrouw is door ambulancebroeders in een vacuümmatras gelegd en vervolgens met spoed naar een ziekenhuis vervoerd. (Foto's: Fred van der Ende)

Qu5hIk.JPG

JXN3fi.JPG

vH5Wef.JPG

8UWsmD.JPG

Vrijdag 27 oktober:

Monster - Een verkeerd geparkeerde auto heeft de chauffeur van een vrachtwagen vanmorgen heel veel hoofdbrekens bezorgd! De chauffeur stond te lossen bij de Jumbo aan de Molenbrink en terwijl hij daar stond besloot de bestuurder van een Kia zijn auto in het smalle straatje dat leidt naar de Molenbrink te parkeren, ondanks het daar geldende parkeerverbod. Toen de vrachtwagenchauffeur klaar was en naar zijn volgende klant wilde, kon hij het straatje met geen mogelijkheid door dankzij de verkeerd geparkeerde auto. Politie en BOA's werden erbij gehaald, maar uiteindelijk moest na uren een paaltje uit de grond worden getrokken zodat de vrachtwagen er alsnog door kon. Helaas kent gemeente Westland geen wegsleepregeling; de bestuurder van de Kia is wel een bekeuriding rijker. (Foto's: Peter Looij)

1qBp0e.JPG

oaamHq.JPG

VhucB9.JPG

wsNNHQ.JPG

eb61vF.JPG

Zaterdag 28 oktober:

Rijswijk - Rond kwart over acht werd een schoorsteenbrand gemeld in een pand aan de Delftweg. De brandweer heeft vanuit de hoogwerker het schoorsteenkanaal geïnspecteerd, maar hoefde verder niet in actie te komen. (Foto's: Ferrie van der Geer)

N2gYSX.JPG

wyEvsl.JPG

9i9Lp7.JPG

8Ga6SR.JPG

Wassenaar - Om even voor half twaalf vanavond kwamen drie auto's met elkaar in botsing op de N44 in de richting van Amsterdam. De auto's liepen forse schade op, maar er hoefde uiteindelijk niemand met de ambulance mee naar het ziekenhuis. (Foto's: Herman van der Woude en Daan van den Ende)

xAqrJH.JPG

noFU0U.JPG

vlampA.JPG

lrhqGN.JPG

EI3QPc.JPG

Zondag 29 oktober:

Rijswijk - Om even na middernacht is door onbekende oorzaak een brandje uitgebroken op de galerij van een flat aan de Ocarinalaan. Het brandje was snel geblust. De brandweer heeft nacontrole gedaan. Het nader bericht was 'kleine brand'. (Foto's: Daan van den Ende)

skbBib.JPG

CeaP6D.JPG

cQRgUH.JPG

Pl5RA5.JPG

LCi4qj.JPG

Zoetermeer - Even over half vijf vanmorgen werd de tankautospuit van kazerne Oosterheem gestuurd naar de van Aalstlaan. Daar was door de harde wind een boom omgewaaid en op de rijbaan terecht gekomen. Daarbij was ook een lantaarnpaal geraakt. De brandweerlieden hebben de boom in stukken gezaagd en zo de blokkade van de rijbaan opgeheven. Er vielen geen gewonden. (Foto's: Roy Wolters)

tVGZu6.JPG

fT5KBD.JPG

JHz5ix.JPG

SxbyTG.JPG

2hHfN6.JPG

Wassenaar - Ook in Wassenaar moest de brandweer in actie komen in verband met de gevolgen van de harde wind van vannacht. Op de ter Weerlaan hing hoog in een boom een tak gevaarlijk te bungelen. De tankautospuit van kazerne Wassenaar en de autoladder van kazerne Leiden-Zuid (Hollands-Midden) werden ingezet om de tak te verwijderen. (Foto's: Herman van der Woude en Wouter Balster)

34fM8H.JPG

0e345H.JPG

w wouter1

w wouter2

Den Haag - Een voertuig van het Handhavingsteam kwam vanmorgen vast te zitten in het zand op het Zuiderstrand bij Kijkduin. Een ander voertuig van het Handhavingsteam, dat hulp kwam bieden, onderging helaas hetzelfde lot. Hoe beide voertuigen uiteindelijk zijn vlotgetrokken is helaas niet bekend. (Foto's: T.J. Visser)

ci2uyr.JPG

qyGB7F.JPG

Zoetermeer - In verband met een medische noodsituatie in een woning aan de Berkelstroom werden vanmiddag twee ambulances en de traumahelikopter met het Mobiel Medisch Team uit Rotterdam gealarmeerd. De traumahelikopter is in de nabije omgeving geland en dat trok veel bekijks. De patiënt is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De arts van het MMT is met de ambulance meegereden naar het ziekenhuis, waar deze door de helikopter weer is opgepikt. (Foto's: Marcel Hillebrand en Rene Hendriks)

3jDScx.JPG

8xImDu.JPG

jtNNvS.JPG

9jYAfR.jpg

b5JT1o.JPG

Voorburg - Vanmiddag is op de Wilgendreef brand ontstaan in de motor van een Porsche 911 Carrera. De bestuurder was daar bij familie op bezoek toen er door onbekende oorzaak brand ontstond in de motor van de auto. Buren wisten de beginnende brand te blussen en de brandweer heeft nageblust. De auto heeft veel schade opgelopen door de brand. (Foto's: Sander van der Meule)

FY00DH.JPG

sRN21t.JPG

TteQ7n.JPG