Achtervolging wegpiraat eindigt Adriaan van Leeuwenlaan | Regio15.nl

Achtervolging wegpiraat eindigt Adriaan van Leeuwenlaan

Zoetermeer / Den Haag - De achtervolging van een bekende wegpiraat is uiteindelijk in Leidschenveen geëindigd. 


Politiemensen zagen op de Afrikaweg in Zoetermeer een bestuurder in een auto, waarvan zij wisten dat zijn rijbewijs al eerder is ingevorderd. 

In plaats van te stoppen toen het stopteken gegeven werd, ging de bestuurder er als een haas vandoor. Een achtervolging op hoge snelheid was het gevolg. Daarbij ging het ook een stuk over de A12

Blijkbaar is de wegpiraat bij de afrit Nootdorp weer van de snelweg af gegaan. Hij dook de wijk 'de Lanen' van Leidschenveen in; nog steeds achtervolgd door steeds meer politie.

Op de Adriaan van Leeuwenlaan parkeerde hij snel de auto; en probeerde door zo normaal mogelijk te doen en rustig te lopen weg te sluipen. Helaas voor hem werd hij herkend, en alsnog aangehouden.

De bewoners van de wijk zijn geschrokken. Met name de achtervolgde auto heeft veel risico's genomen, en de bestuurder is een paar keer bijna de macht over het stuur verloren. En dat in een kinderrijke wijk op zondagmiddag.

De auto is grondig doorzocht, maar voor zover bekend Is er niets bijzonders gevonden. Daarna is hij meegenomen door de politieberger.

Update 22-4: De man was ook nog onder invloed van alcohol. Het gaat om een 26-jarige man uit Velsen. De auto werd in beslag genomen, en de officier van justitie zal gevraagd worden om het eigendom af te nemen. 

Wa itemdankzijtiplijjn

Met dank aan alle tipgevers !

Beelden: Rene Hendriks en Ivar Gieles

Ahpx5s.JPG

OjmWJX.JPG

B1ejoP.JPG

whFGvZ.JPG

XcEnab.JPG

vjFirw.JPG

jZEqdd.JPG

664DK9.JPG

LQiYmW.JPG