De aanhouder wint................. | Regio15.nl

De aanhouder wint.................

Een straatroof gepleegd eind juli kon begin december alsnog worden opgelost. Een 23-jarige Hagenaar werd donderdag 28 juli rond 14.15 uur beroofd van zijn ketting en mobiele telefoon. De 25-jarige verdachte werd woensdag 1 december aangehouden.


De Hagenaar liep vanaf het Paul Krugerplein met een man mee naar een voetbalveldje bij de Delftselaan. Daar aangekomen trok de man de mobiele telefoon van de Hagenaar uit zijn handen, en beroofde hem van zijn ketting. Ook spuugde hij de 23-jarige in zijn gezicht. Vervolgens rende hij weg in de richting van de Monstersestraat.

Teamwest
De recherche onderzocht de beroving en aan de hand van verklaringen van getuigen en beelden van camara's konden zij de vermoedelijke dader achterhalen. De politie toonde halverwege september beelden van deze verdachte in het regionale opsporingsprogamma TeamWest dat op Omroepwest wordt uitgezonden. Mede aan de hand van die uitzending kreeg de politie een M-melding waarin de identiteit van deze man werd genoemd. De maand november trachtte de recherche de man aan te houden. Hij bleef lang onvindbaar tot vandaag. De 25-jarige Haagse verdachte werd donderdag 1 december alsnog op de Fahrenheitstraat aangehouden. De recherche overlegt met het Openbaar Ministerie over zijn eventueele voorgeleiding voor de rechter-commissaris.