Bewoonster slaat vuilnisman | Regio15.nl

Bewoonster slaat vuilnisman

Den Haag - Op woensdag 7 december omstreeks 07:00 uur is een 35-jarige Haagse vrouw in haar woning in de Oltmansstraat aangehouden. Zij wordt verdacht van het slaan van een vuilnisman.

Woensdag 30 november omstreeks 09:30 uur sloeg een bewoonster in de Oltmansstraat een vuilnisman toen bleek dat haar vuilnisbak niet was geleegd. Tussen het bedrijf HMS en de bewoners van de Oltmansstraat zijn duidelijke afspraken gemaakt hoe zij hun vuilnisbakken moeten aanbieden voor het legen ervan. Toen die woensdag één van de bakken hier niet aan voldeed, lieten de vuilnismannen de bak staan. De eigenares van de bak kwam hierop schreeuwend naar buiten, smeet haar bak de straat op en sloeg één van de vuilnismannen met haar vast in zijn gezicht. De vuilnisman pakte de vrouw vast en een buurman kwam tussen beide. De vuilnisman deed aangifte van de mishandeling. Woensdag 7 december werd de vrouw in haar woning aangehouden. Zij zit nog vast voor verhoor.

Politie Haaglanden en de gemeente Den Haag tolereren geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en of personen met een publiekelijke taak en doen in voorkomende gevallen aangifte. In de richtlijnen van het Openbaar Ministerie is opgenomen dat de straf bij geweld tegen politieambtenaren maar ook bij personen met een publiekelijke taak zoals gemeentelijke handhavers kan worden verdubbeld.