Verdachten overval aangehouden | Regio15.nl

Verdachten overval aangehouden

Den Haag - Het speciale overvallenteam 'Twister' van politie Haaglanden hield woensdag 14 december twee 18-jarige verdachten aan op verdenking van betrokkenheid bij een overval op een winkel aan de Ambachtsgaarde.

Zaterdag 10 september om 08.20 uur werd een medewerkster van het kruidvat overvallen door een man die haar in de winkel op de grond gooide waarna de verdachte een geldbedrag uit de winkel wegnam. Hij verdween daarna in onbekende richting.

Groot onderzoek
Direct na de overval startte de politie een uitgebreid onderzoek. Uit dat onderzoek kwam de verdenking naar voren dat de nu aangehouden verdachten vermoedelijk bij de overval waren betrokken. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Focus op aanpak overvallen
De aanpak van overvallen is één van de prioriteiten van het korps. Daarom beschikt Politie Haaglanden over een speciaal overvallenteam. Ook wordt het toezicht op zogenoemde ‘hot spots’ verscherpt en gaat het korps potentiële daders ‘dicht op de huid zitten’. Met het OM zijn afspraken gemaakt over onder meer de inzet van bijzondere opsporingsmiddelen; ook hanteert het OM zwaardere strafeisen. Daarnaast  worden ondernemers, huiseigenaren en woningbouwcorporaties gewezen op de maatregelen die zij zelf kunnen nemen om overvallen tegen te gaan.


Powered by Finanznachrichten