Roemeens duo gepakt voor 6 babbeltrucs | Regio15.nl

Roemeens duo gepakt voor 6 babbeltrucs

De recherche van politie Wassenaar startte op 27 oktober 2011 een onderzoek nadat een 90-jarige vrouw uit Wassenaar aangifte deed van poging diefstal van haar handtas. Het duo is door de politie in Flevoland op heterdaad aangehouden.


De Wassenaarse werd die dag slachtoffer van twee mannen die haar vanuit een supermarkt in Wassenaar gevolgd waren tot huis. Daar trachtte het duo de Wassenaarse met behulp van een landkaart en het vragen naar de weg af te leiden en haar handtas afhandig te maken. De Wassenaarse had het duo door en kon om hulp roepen waarna omstanders haar te hulp schoten en het duo vluchtte.

In het onderzoek heeft de recherche dankbaar gebruik gemaakt van camerabeelden van de Wassenaarse supermarkt op de Luifelbaan en getuigenverklaringen van omstanders.

De recherche heeft de beelden van het duo verspreid onder de overige politiekorpsen in het land, waarna het duo door collega’s uit Flevoland werd herkend. De recherche van Wassenaar en het korps Flevoland hebben inmiddels hun onderzoeken afgerond. Hierbij werden 4 zaken uit Flevoland, 1 uit Friesland en 1 uit Wassenaar opgelost. Het duo zit in afwachting van hun rechtszaak nog ingesloten en zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

 

De politie waarschuwt met nadruk voor deze vorm van criminaliteit. Veel mensen denken dat dit "hen niet zal overkomen''. Toch loopt iedereen - jong en oud - de kans om slachtoffer te worden van een babbeltruc. Het is dus zaak goed op te letten als u wordt aangesproken door een onbekende. Laat nooit zomaar een onbekende in uw woning binnen. Vraag om legitimatie en controleer dat. Laat de onbekende tijdens de controle buiten staan en doe (of laat) de voordeur dicht. Bewaar geen grote contante geldbedragen thuis en geef nooit uw pincode af. Ook niet als iemand van de "bank" of de "politie" belt of voor uw deur staat. Geen enkele officiële instantie zal u ooit om uw pincode vragen. Probeer zo snel mogelijk op te schrijven hoe de mensen eruit zagen die bij u aan de deur zijn geweest en bel onmiddellijk de politie, ook als ze niet bij u binnen zijn geweest. Het telefoonnummer is 0900-8844.