Bestuurder na achtervolging politie aangehouden | Regio15.nl

Bestuurder na achtervolging politie aangehouden

Wassenaar/Den Haag - Politieagenten hielden vrijdag 23 december om 03.00 uur een 32-jarige Hagenaar op de Bezuidenhoutseweg aan na een achtervolging waarbij enkele politieauto's beschadigd raakten.


Agenten zagen dat de bestuurder op de Rijksstraatweg slingerend over de weg reed. Zij gaven de automobilist een stopteken maar hij negeerde dit en reed door. De agenten zetten de achtervolging in en via onder andere de Buurtweg, Kievietslaan en de Stoeplaan reed het voertuig richting Den Haag. Onderweg veroorzaakten hij twee kleine aanrijdingen met enkele politievoertuigen.

Aanhouding
Op de Bezuidenhoutseweg raakte de bestuurder met zijn auto een stoeprand en botste het voertuig tegen een lantaarnpaal. Twee politieauto's zetten het voertuig klem en raakten hierbij beschadigd. De Hagenaar weigerde uit zijn voertuig te komen waarop een agent besloot een ruit in te slaan. De agent raakte hierbij lichtgewond aan zijn hand. De bestuurder werd vervolgens door de agenten uit zijn auto gehaald en aangehouden.

Bloedproef 
Aan het bureau bleek de verdachte, die alcohol had gebruikt,  niet in staat een ademanalyse te ondergaan. Een arts nam bloed van de verdachte af om het alcoholpercentage in zijn bloed te kunnen vaststellen. De verdachte kreeg een proces-verbaal voor het veroorzaken van gevaar of hinder op de weg, het verlaten van een plaats na een ongeval, het rijden onder invloed en het rijden zonder rijbewijs.