Overdag ook veel overlast van extreme regenval | Regio15.nl

Overdag ook veel overlast van extreme regenval

Regio - Na de extreme hoeveelheid regen die in de nacht van vrijdag op zaterdag in de regio Haaglanden viel is er overdag ook veel overlast. 


Veel straten stonden zaterdag nog blank. Kelders en ondergrondse parkeergarages stonden vol met water. De brandweer had het ook zaterdag overdag nog flink druk. Diverse evenementen in de regio zijn afgelast. Er ontstonden in diverse straten zogenoemde 'sinkholes'. 

Albert Heijn (AH) Sportfestijn

Het Albert Heijn (AH) Sportfestijn in het Haagse Zuiderpark is afgelast. Het sportfestijn zou van zaterdagochtend tot zondagmiddag duren. Een woordvoerder van de organisatie spreekt over 10 centimer water. Ondanks veel berichten in de media kwamen er nog veel volwassenen met hun kinderen naar het Zuiderpark. Teleurgesteld zijn zij weer naar huis gestuurd. 

Foto's en video: Daan van den Ende en Donny Kooistra

FuPO4i.JPG

730D1l.JPG

bPoBSK.JPG

ItrRGn.JPG

1wjhUk.JPG

PUnJPa.JPG


Sinkholes

Op de Lichtenbergweg reed een Poolse bestuurder met zijn Mercedes in een sinkhole. Er waren in de straat meerdere sinkholes aangetroffen. De politie heeft de straat afgesloten. Veel bewoners wilden hun geparkeerde voertuig verplaatsen maar vanwege de risico's mocht dit niet van de politie. Op de Vierheemskinderen werd een groot sinkhole aangetroffen. De straat werd door de politie afgezet en met hekken werd de sinkhole afgeschermd.

Foto's en video: Daan van den Ende en Donny Kooistra

bRztHC.JPG

DFH3IU.JPG

RFZ9qv.JPG

DVBQeV.JPG

E2Nxph.JPG

Jv4vmP.JPG

OwvRIb.JPG

PmpiKS.JPG

YhCf2g.JPG

blGYFf.JPG


Natte voeten

Het bekende tunneltje van Den Haag Holland Spoor in de Waldorpstraat stond ook enkele centimers onder water. Reizigers en passanten haalde allerlei capriolen uit om geen natte voeten te krijgen. Bij sommige is dat gelukt, bij andere niet. 

Video en foto's: Sander Paardekooper

B6k53p.JPG

6utaog.JPG

WNGOE8.JPG

AuA2Ve.JPG

QV7yeZ.JPG

 

Calamiteiten waterberging

Het Hoogheemraadschap van Delfland is zaterdagmiddag begonnen met het leegpompen van de calamiteiten waterberging in de Woudsepolder. Deze berging was ingezet om het vele water van de afgelopen nacht te kunnen opvangen. Men verwachtte ongeveer een dag nodig te hebben om de berging weer droog te krijgen. Over een dag of drie kunnen de koeien weer op het weiland grazen. 

Foto's en video: Tim de Kleijn

w TDK 6437

w TDK 6452

w TDK 6442

w TDK 6440