Veel overlast in regio Haaglanden door extreme regenval | Regio15.nl

Veel overlast in regio Haaglanden door extreme regenval

Regio - In Den Haag is in de nacht van vrijdag op zaterdag veel overlast ontstaan door extreme regenval.


Het leek wel alsof heel Den Haag onder water stond. De hulpdiensten hadden het erg druk, onder andere de brandweer kreeg tientallen meldingen van wateroverlast. De meeste overlast ontstond onder bruggen en bij tunnels. Veel kelders en ondergrondse parkeergarages stonden blank. Het bleef tot vroeg in de ochtend regenen.

Het tramverkeer reed stapsvoets en liep daardoor veel vertraging op. Op een gegeven moment liet de HTM via sociale media weten dat zij de tramtunnel bij het Spui en de Grote Markt volledig hebben afgesloten. Door de afsluiting moesten onder andere tram 1, 9 en 16 omrijden. De halte van de Bierkade en de halte Kalvermarkt-Stadhuis kwamen te vervallen.

De belangrijke driehoek de Put aan de Vaillantlaan werd door de hulpdiensten volledig afgesloten. Het water stond er erg hoog. De inzet van de hulpdiensten en de hoge stand van het water trok veel bekijks.

Onder Station Den Haag Moerwijk kwamen enkele auto's vast te staan. De automobilist van een peperdure Mercedes zag het water te laat en kon niet meer omkeren. De Mercedes liep schade op en verloor onder andere zijn kentekenplaten in het water. Automobilisten reden via het fietspad om hun weg te kunnen vervolgen.

Op de Binckhorstlaan kwamen diverse auto's vast te staan. Een automobilist die met zijn auto vast kwam te zitten in het water werd door brandweermannen gered. De man is twee weken geleden uit het ziekenhuis ontslagen en vanwege infectiegevaar mocht hij niet in aanraking komen met regenwater. In juni 2016 kwamen er tijdens extreme regenval op de Binckhorst ook al een aantal auto's vast te staan.

Bij de Hoornburg in Rijswijk ontstond ook veel overlast. De brandweer heeft daar het water weggepompt. 

Video en foto's: Donny Kooistra, Daan van den Ende, Nick van der Toorn, Nick van Mourik, Danny Botman

De Koningin Julianalaan in De Lier staat vol met water. Met behulp van een pomp wordt water uit een volgelopen put naar een naastgelegen slootje gepompt.

KSnSaI.JPG

upUnTj.JPG

Ql6bnJ.JPG

zGHuMn.JPG

FBv6Bq.JPG

Het tramverkeer reed stapsvoets. De tramtunnel bij de Grote Markt werd volledig afgesloten.

CvYpvj.JPG

Het kruispunt De Put bij de Vaillantlaan werd volledig afgesloten.

oBDP3S.JPG

7Rpghs.JPG

oRwVeK.JPG

De tunnel bij Station Den Haag Moerwijk stond onder water.

8xDW1D.JPG

iuNARR.JPG

m7CZIG.JPG

Op de Binckhorstlaan kwamen diverse auto's vast te zitten.

XpsHc6.JPG

2ENqij.JPG

u0Mcpy.JPG

d4nZOO.JPG

T5eMCY.JPG

R4FfGu.JPG

4dS2ls.JPG

uCjEh3.JPG

Bij de Hoornbrug in Rijswijk heeft de brandweer het water weggepompt.

DVvUFy.JPG

l9XLqZ.JPG

tivDpK.JPG

ovC7Y9.JPG