Politie doet onderzoek na vernielingen en branden | Regio15.nl

Politie doet onderzoek na vernielingen en branden

Voorburg - De politie is de afgelopen dagen druk bezig geweest met het onderzoek in verband met de vernielingen en branden in de gemeente Leidschendam-Voorburg.


Op de Bruijnings Ingenhoeslaan in Voorburg is afgelopen donderdag forensisch onderzoek gedaan nadat bij enkele woningen, vermoedelijk met vuurwerk, vernielingen waren aangericht aan onder meer brievenbussen bij woningen.

Update 4 maart: de poltie maakt bekend dat er in verband met de vernielingen en brandstichtingen in Leidschendam-Voorburg drie aanhoudingen zijn verricht.

Foto's: Daan van den Ende, Sebastiaan Barel en Bob van Keulen

(Let op: de tekst gaat onder de foto's verder). 

urW0mW.JPG

TSQaZR.JPG

q2UNkg.jpeg

0LGSQM.jpeg

HubuxU.JPG

fQdlOT.JPG

1iU0w4.jpeg

KGJfbf.jpeg

Mg40kq.jpeg

mObsSG.jpeg

Zaterdagmiddag werd door politie en justitie een onderzoek verricht in een portiekwoning aan de Van Everdingenstraat. Daarbij was ook een rechter-commissaris aanwezig. Een personenauto werd daarbij door de politie in beslag genomen en door een politiekraan afgevoerd. Het is niet bekend of er aanhoudingen zijn verricht en waarom de auto in beslag is genomen. In het kader van het onderzoek wil de politie over de stand van zaken verder niets kwijt.

(Let op: de tekst gaat onder de foto's verder).

GvROm4.jpeg

3BqR5y.jpeg

6bXXpe.jpeg

Y8RshV.jpeg

DRzE9p.jpeg

Xsp1UZ.jpeg

sxoBos.jpeg

dqcwQs.jpeg

De laatste tijd zijn zoals bekend meerdere voertuigen in brand gestoken in Leidschendam-Voorburg. Ook wordt er - met name in Voorburg - regelmatig zwaar vuurwerk afgestoken, waarbij onder andere brievenbussen het moeten ontgelden.

Zo werd op 11 februari jongstleden in de Van Everdingenstraat een politievoertuig in brand gestoken, precies op het moment dat verderop in die straat een hennepkwekerij werd opgerold.

In het kader van het onderzoek werd vrijdag 22 februari in een woning aan de Van Everdingenstraat een groot onderzoek gehouden, onder andere door explosievenverkenners, nadat in de kelder vermoedelijk zwaar vuurwerk was aangetroffen.

Bij een brand op de Prins Bernhardlaan in Voorburg, afgelopen dinsdag, zijn twee 16-jarige jongens als verdachte aangehouden. Het is nog niet duidelijk of zij ook van de overige brandstichtingen en/of vernielingen in de gemeente worden verdacht.

Update 4 maart: inmiddels heeft de politie bekend gemaakt dat er in verband met de vernielingen en brandstichtingen in Leidschendam-Voorburg drie aanhoudingen zijn verricht.